Geçen sene, KDSS (Kutlu Doğum Siyer Sınavı) de yaşanan bir olaydan bahsemek istiyorum. Yaşlı bir teyze sınava girmek için heyecanla bekliyormuş. Oturduğu sırada dikkatleri üzerine çeken bu teyzeyi gören birçok kişi, teyzeye şu soruyu hem sınavdan önce hem de sınavdan sonra sormuş : ``Ya hu! Teyzeciğim sen bu yaşında bu sınava niçin girdin? Sınavı kazanacak mısın ki? Soruları çözebilecek misin?`` Yaşlı teyze kendisine bu tür sorulan sorulara şu hikmet ve aşk dolu sözlerle cevap veriyormuş: ``Evlatlarım, ben Resululah`ı çok seviyorum. Onula ilgili olan her şey benim için çok önemlidir. Hem yarın mahşerde onu görünce: ya Resulullah, ben seninle ilgili olan bu sınava ve buna benzer etkinliklere senin bana şefaat etmen için katılıyordum. Diyerek ondan(sav) şefaat istiyeceğim.`` demiş. Evet, yaşlı teyzenin bu cevabı gerçekten de hikmet dolu, ibret dolu; çünkü biz gençlerin hesaba katmadığı şefaat, mahşer, peygamber-i zişan için bir şeyler yapabilme aşkını bize hatırlatıyor.
Ömrümüzün büyük bir bölümünü işgal eden şu sınavlar yok mu? Bizleri strese sokan emeğimizin karşılığını alamadığımız şu sınavlar! Bu ülkede yaşayan her gencin 7 yaşından başlayıp en az 25 yaşına kadar hayatını işgal eden ah şu sınavlar: KPSS`ler, SBS`ler, ÖSS`ler, ALES`ler... Allah aşkına şu girdiğimiz sınavlardan hangisi bize şefaatı, peygamber-i zişan için için bir şeyler yapabilme hazzını veriyor. Diyeceksiniz ki bu sınavlar dünyalığımızla ilgili. Dünya işleri ayrı ahiret işleri ayrı. Peki, gelin bu sınavların dünyamıza olan faydalarını tartışalım. Bizim emeğimizin, alın terimizin, yıllarımızın birkaç saatle ölçüldüğü şu sınavların dünyamıza olan faydalarını bi irdeleyelim. Bir tek puanla atanamayan öğretmen adaylarına, üniversite mezunu olup da boşta gezenlere kısacası emeğinin karşılığını alamayanlara bi soralım: Şu sonuca ulaşağız ki: Bu ülkede yapılan sınavlar ne dünyaya ne de ahirete faydası yok. İşte sınavlar ülkesine dönen memleketimizde Peygamber Sevdalıları meydanlara çıktılar. Bunalmış yüreklere, pas tutmuş vicdanlara, kararmış kalplere umut oldular. Artık hem dünyamıza hem ahiretimize faydası olan sınavlara hazırlanıyoruz. Emeğimizin karşılığını aldığımız bu tür sınavlar sayesinde; bu dünyada Allah`ın Resülünü tanıyarak onu tanımanın karşılığında hayırlı, huzurlu bir hayata, ahirette de o`nun şefaatına mazhar olmayı kazanıyoruz. Nurun ala nur. Ve şuna inanıyoruz: Bu tür sınavlar bir başlangıçtır. İnşallah İslamın hayat veren ruhuna dünya ve ahiret saadetine Peygamber sevdalılarının ihlaslı çalışmaları sayesinde erişeceğiz.
Peygamber sevdalılarına teşekkür etmek istiyorum. Bu teşekkür kendi adıma değil. Şubat ayında olamamıza rağmen İstasyon meydanında yapılan Kutlu doğum programlarını hasretle, heyecanla bekleyen binlerce aşık adına. Genç, yaşlı demeden 25 Martta yapılacak siyer sınavına hazırlanan müminler adına teşekkür ediyorum. Allah`ım senin için çabalayanların emeğini zayi etme. Artık yeryüzüzüne iman edenleri varis kıl. Hükmü ve egemenliği salihlerin eline ver. Senin yanında nazdar olan şehidler hatırına.
Abdulkadir Aydoğan / Elazığ - Yaş: 24
Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.
Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.