Gaziantep'te, bayram namazının kılınmasının ardından Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlıkları belediyenin belirlediği kurban kesim alanlarına getirdi.
Bazı vatandaşlar kurbanlarını kendileri kesmeyi tercih ederken bazı vatandaşlar da kesim alanına gelen kasaplara kurbanlarını kestirdi.
Bazı vatandaşlar ise kurbanlıklarını daha hesaplı almak için Kurban Bayramı'nın ilk gününü bekledi.
Kurban Bayramı ile ilgili duygularını paylaşan Gaziantepliler, bayramların Allah'ın lütfuyla ihya edilen sevinç günleri olduğunu ve kurban ibadetini yerine getirmenin sevincini yaşadıklarını söylediler.
Kurban ibadetini yerine getirdiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Halil Açık, "Kurban kesimi için geldim. Kurbanımızı kestiğimiz için mutluyuz. Allah'ın bize verdiği bu bayram gününü ve Peygamber Efendimizin sünnetini yerine getirmekten dolayı da çok mutluyuz. Bütün Müslümanların bayramını kutluyorum. Bu zor zamanda coğrafyamızın durumunu biliyoruz. Bayram birliktir, beraberliktir, paylaşmaktır, bütün güzellikleri barındırmaktadır. Zaten hepsi İslam'da vardır. Kurban Bayramı'nda bunun hepsini yaşamamız lazım. Allah'a hamdolsun kurbanımızı kestik." dedi.
"İnşallah Rabbimiz tüm Müslümanların kurbanını kabul eder"
Kurbanını kestiğini ve bu dini vecibesini yerine getirmenin mutluluğu içinde olduğunu belirten Ercan Yılmaz da "Kurbanımızı kestiğimiz için çok sevinçliyiz. Bugün mübarek bayramımız. İslam âleminin bayramını kutlar, nice güzel günler dilerim. Kurban kestiğimiz için mutluyuz. Alım gücümüze müsait bir kurban bulduk. Yüce Rabbim nasip etti. Bizler de kurbanımızı kestik. İnşallah Rabbim tüm Müslümanların kurbanını kabul eder. Amaç zaten dini vazifemizi yerine getirmektir. Fakirlere veya kurban kesemeyenlere et dağıtabilmek, hem kültürümüzün hem de dinimizin emrini yerine getirmektir." ifadelerini kullandı.
Kurban kesmenin bir nimet olduğunu belirten Mehmet Tiryaki, "Burada kurbanımızı kesiyoruz. Bu bir nimettir. Bu bir problem, sıkıntı, darlık ve zorluk değildir. Eğer burada kurban kesmeyen olsa biz buraya zorla mı getireceğiz? Bu bir nimettir, kimse kurban kesmeyi de bir zorluk görmesin. Bu Allah'ın bize rahmeti ve nimetidir. Allah'a hamd olsun biz çocuklarımız yerine Allah'ın bize bahşettiği kurbanları kesiyoruz. Bunlar bizim için bir nimet, nimeti nimet olarak görmek ise ayrı bir nimettir. Bir insanın üzerine vacip olan bir görevi yerine getirmesi büyük bir mutluluktur. Yerine getirememekte büyük bir sıkıntıdır. Dünya Müslümanlarının durumu ortadadır. Oralarda kurban yerine Müslümanlar kesiliyor. Ama bugün burada Allah'a hamd olsun bu nimet var. Ama eğer biz bu nimetlerin kıymetini bilmezsek yarın da bu koyunlar yerine Müslümanlar kesilebilir." şeklinde konuştu.
Kurban ibadetinin Hazreti İbrahim ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in sünneti olduğunu söyleyen Hacı Yılmaz, şunları söyledi:
"Allah'a hamd ve şükür ediyoruz. Allah (Celle Celaluhu) bize bu nimeti verdi. Bizler sırf Allah rızası için kurbanımızı kesiyoruz. Hazreti İbrahim'in (Aleyhisselam) icra ettiği kurbanı yerine getiriyoruz. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Allah'a hamd ve senalar olsun. Hazreti İbrahim'in (Aleyhisselam) çocuğu yoktu. Allah (Celle Celaluhu) ona Hazreti İsmail'i (Aleyhisselam) verdi. Rüyasında yıllar sonra kendisine verilen oğlu Hazreti İsmail'i (Aleyhisselam) kestiğini gördü. Hazreti İsmail'de (Aleyhisselam) 'Baba madem sen böyle bir rüya görmüşsün ne istiyorsan yap.' dedi. O zamandan beridir Allah'a hamd olsun biz kurban ibadetini yerine getiriyoruz. Bayram da İslam ümmeti arasında tanışmak, birbirimizi affetmek, sevmek, Allah'ın rızası için Kur'an'a hizmet etmektir. Allah (Celle Celaluhu) bayramı bize hediye etmiştir." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)