EKONOMİ SERVİSİ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 yılı 2. Çeyrek (Nisan-Haziran dönemi) ne ait Kırmızı Et Üretim İstatistiklerini açıkladı. Buna göre:
KIRMIZI ET ÜRETİMİ ARTTI
Toplam kırmızı et üretimi II. çeyrekte 266 330 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi bir önceki çeyreğe göre %5,1, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2,2 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 161 bin 414 ton olarak gerçekleşti.
SIĞIR VE KOYUN ETİ ÜRETİMİ ARTTI
Sığır eti üretimi 235 bin 901 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %6,4, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2,9 oranında arttı.
Koyun eti üretimi 27 bin 337 ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre %1,1, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %22,7 oranında arttı.
Kırmızı et üretim miktarı, 2017 – 2018