Bingöl Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten bir enerji şirketi tarafından hizmet içi eğitim seminerleri başlattı.

Belediye bünyesindeki özel güvenlik personeline yönelik Veysel Belgin Gençlik Merkezi Konferans salonunda düzenlenen iş sağlığı ve güvenliği eğitimi seminerinin açılış konuşmasını yapan şirketin müdürü Ramazan Aytunç, bütün birim personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verileceğini söyledi.

Aytunç, "Belediyemiz bünyesindeki birimlerde görev yapan bütün personelimize belirlenen program dâhilinde eğitim verilecektir. Bu eğitim sayesinde hem daha fazla bilinçleneceğiz hem de var olan bilgilerimizi tazeleyeceğiz." dedi.

İş Güvenliği Uzmanı Mücahit Ayan, eğitim amacının çalışanları korumak, üretim ve işletme güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Seminerde kaza teorilerini sıralayan Ayan, "Temel kaza teorileri genelde 'bana bir şey olmaz, şimdiye kadar hep böyle yaptık, böyle olacağı aklıma gelmemişti, güvenli görünüyordu' şeklinde karşımıza çıkıyor. İş kazalarının ana sebeplerine baktığımızda kazalarının yüzde 88'ini insani sebeplerden, yüzde 10'unun teknik sebeplerden, yüzde 2'sinin ise diğer sebeplerden kaynaklandığını görüyoruz. Eğitimdeki temel hedefimiz iş kazalarını önlemektir. Yapılan araştırmalar iş kazalarının yüzde 98'inin önlenebileceğini gösteriyor." dedi.

Bir işin doğru yapılması, onun aynı zamanda güvenli bir şekilde yapılmasını da içerdiğini vurgulayan Ayan, şunları söyledi: "Emin olmadığınız durumlarda amirinize ve iş güvenliği sorumlusuna sormaktan çekinmeyiniz. Yanlış bir hareket yapmak ve yaralanmak kolaydır. Sorumlu ve görevli olmadığınız hiç bir makine ve aleti asla kullanmayınız. Yetkili olduğunuz makina ve tezgahları çalıştırmadan önce çevredeki bir kimseyi yaralamamak için kontrol edin."

Seminer kapsamında özel güvenlik personeline etraflıca bilgi aktaran Ayan, "Hedefimiz; sıfır iş kazası, sıfır iş gücü kaybı, sıfır iş göremezlik gün sayısıdır." ifadelerini kullandı. (Nihat Kanat-İLKHA)