Barodan Nasıl avukat tutulur? Ücretsiz avukat tutmanın yolu

Bir avukat tutma aşamasında herkesin aklına gelen ilk sorulardan bir tanesi, bir avukata vekalet ücreti vermek mi yoksa ücretsiz avukat tutmak mı, oluyor. Barodan ücretsiz avukat atanmasını talep etmek birçok kişi için uygun bir durum gibi görünebilir. Bu yazımızda, barodan ücretsiz avukat talep etme ya da ücretli vekaletli bir avukatlık arasında ne gibi bir fark var, onu inceleyeceğiz.

Davanız için en önemli konu, davayı ve konuyu iyi bilen bir avukattır

Avukatın barodan atanıp atanmaması, vekalet için kaç para verdiğiniz gibi konuları ayrı tutarsak, sizin adınıza en önemli konu gerçekten davanızı bilen, konuyu bilen, sizi iyi anlayan bir avukat ile mi çalışıyorsunuz? Bu konu o denli önemlidir ki, neticede alacağınız sonucun sizin nazarınızda bir değeri vardır, yüksek rakamlar ödeyip dava kaybedebileceğiniz gibi, barodan ücretsiz avukat ile davayı kazanabilirsiniz de. Hatta avukat tutmadan da bir mahkemeye gidebilirsiniz. Ancak hepsinin kendine göre bazı riskleri mevcuttur.

 

Barodan nasıl avukat tutulur?

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirleri baz alırsak, örneğin Ankara özelinde Ankara avukat sayfası üzerinden dava düşündüğünüz konu ile ilgili bilgi almadan, barodan avukat tutmanızı önermeyiz. Zira sizin için en önemli olan konu avukata ödediğiniz vekalet ücreti değil, davanızın problemsiz bir şekilde sonuçlanmasıdır. Adli yardım başlığı ile ele alınan, baronun size avukat atadığı bir model şu an aktif. Ancak adli yardım konusu tüm davalar için geçerli değil, sadece bazı davalarda geçerli.

 

Ücretsiz avukat nasıl bulunur?

Davanız ve avukatların konu ile ilgili ücretlerini araştırdıktan sonra, Ankara avukat sitesi üzerinden bilgi alabilir, danışabilirsiniz. Ücretsiz avukatlık prosedüründe, atmanız gereken ilk adım baroya gitmektir. Baroya gittikten sonra ilk aşamada, avukatlık ücretini ödeme gücünüzün olmadığını ifade eden gelir belgesini de sunmanız lazım. Örnek vermek gerekirse, fakirlik belgesi bu konuda önemli bir belgedir. Fakirlik belgesini muhtarınızdan alabilir, baroya sunabilirsiniz. Sonraki durumda ise baronun bu belgeyi ve sizi, ödeme gücü açısından değerlendirmesini bekleyeceksiniz. Sigortanız yatıyor mu yatmıyor mu gibi önemli detayları değerlendiren baro, duruma göre ücretsiz avukat atamaktadır.

 

Ücretsiz avukatla çalışmanın riskleri

Baronun atadığı ücretsiz avukatlar, davanızla çok yakından ilgilenip sizi çok iyi temsil edeceği gibi, konu hakkında bilgisiz, deneyimsiz bir avukatın sizi temsil etme dolayısı ile tehlikeli bir durumun içine girme riskiniz de mevcut. Birçok kişi için, davanın seyrini pozitif yönde götürebilecek bir avukat önemli. Ancak baronun atadığı ücretsiz avukat, sizi bu konuda tatmin edecek kapsamda bir çalışma ortaya koymayabilir. Bu yüzden ücretsiz avukat ile çalışmanın riskleri konusunda da Ankara avukat ve hukuki konularda, avukatlar konusunda bilgi alabileceğiniz diğer sitelere göz atmanızı öneriyoruz.

 

İnternetten avukata danışmak: İnternetten avukata nasıl soru sorulur?

Hukuki bir desteğe, bir haksızlığa kimse düşmek istemez. Ancak böyle bir durum yaşandığında da yapmak gereken, en kısa süre içinde bir avukata danışmak ve hukuki destek almaktır. Ceza hukukuna hakim olan, davanın söz konusu olduğu alan ile ilgili bugüne kadar birçok emsal dava görmüş olan avukatlar, yaşadığınız problem her ne olursa olsun yaşadığınız durumun kaderini değiştirebilir. Peki avukata nasıl danışabilirsiniz?

 

Avukatlar danışmanlık ücreti almaktadır

Eğer yol üzerinde bir hukuk bürosuna girip, uzun süreli, ciddi bir destek almak, kafanızdaki bazı soru işaretlerinin giderilmesini isterseniz, muhtemelen avukatlar bu durum için sizden danışmanlık ücreti alabilir, bu da en doğal haklarıdır. Zira avukatlar, davalar dışında danışmanlık ve inceleme, araştırma ile geçinmekteler. Peki danışmanlık ücreti vermeden başınıza gelen hukuki durum ile ilgili nasıl hızlı bir şekilde bilgi alabilirsiniz?

 

Ankara`da avukatlardan bilgi almak

Ankaralılar özelinde düşünürsek, yaşadığımız hukuki bir durumun ardından ya arkadaşlarımıza gidip tanıdıkları bir avukatla görüşmek için randevu rica ederiz, ya da yol üzerinde bir büroya gidip bilgi alırız. Ancak artık iletişim çağındayız ve her türlü bilgiye internet üzerinden de ulaşabilir, avukatlar ile internet üzerinden de sorunsuz bir şekilde iletişime geçerek, vakanız hakkında danışabilirsiniz. Bu konuda en iyi örneklerden bir tanesi, hukuki problemler ile ilgili birçok soruya detaylı yanıtlar veren, hem boşanma hukuku hem ceza hukuku hem de iş hukuku gibi konularda başınıza gelen birçok problemi anında çözmenize olanak tanıyan, Ankara avukat sayfasıdır. Bu sayfa üzerinden çok hızlı bir şekilde giriş yaparak, başınıza gelen konu ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

 

Ankara`da avukatlık ücretleri, dava için gerekli dosyalar ve diğer sorular

Bir avukata gittiğinizde aklınıza ilk olarak başınıza gelen dava ile ilgili avukatlık ücretleri, bunun dışında hangi dosyaların temin edilmesi gerektiği ve dava sürecinin nasıl işleyebileceği geliyor. Böyle klasik problemler ile başınızı ağrıtmadan, en hızlı nasıl bu işi çözebilirim diye düşünüyorsanız, diğer birçok konuda olduğu gibi avukatlık dava ücretleri, dosya masrafları, gerekli belgeler ve diğer sorular ile ilgili blog içerikleri üzerinden aklınıza gelen her şeyi bulabileceğiniz Ankara avukat internet sitesi sizin için tüm soruların yanıtlarını bulmuş durumda.

Yaşadığınız problem ile ilgili kendinizi germeden, strese girmeden hızlı bir şekilde bilgi almak ve olaya karşı hazırlanmak adına, siz de Ankara avukat adresine gidip merak ettiklerinizi öğrenin. Bulamadığınız konularda bilgi almak için mail adresi üzerinden ulaşabilir, yazıların altına yorum bırakabilirsiniz.

Ankara avukat Kayı Hukuk Bürosu iletişim bilgileri için ise bağlantıya tıklayabilirsiniz.