ELAZIĞ-Peygamber Efendimizin doğum yıl dönümü münasebeti ile bir dizi etkinlikler tertipleyen Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Yeni İhya-Der, Kutlu Doğum Etkinliği çerçevesinde bugün saat 09.30 da bayanlar için Palu Halı Saha Salonunda, erkekler için Palu Taziye Evinde "Kutlu Doğum Siyer Sınavı " düzenledi.

 

Umre Ödüllü Siyer Yarışması iki kategoriden oluştu. 1. Kategoride yarışacak 15 üstü yaşlardaki katılımcılara Kazım Ağcakaya ve Bünyamin Bulut'un kaleme aldığı Dua Yayıncılıktan yeni çıkan "Siyer-i Nebi Hz. Muhammed" adlı eserlerden sorular soruldu.

 

Yarışmanın ikinci kategorisinde yarışacak 15 yaş altı katılımcılara Abdulkadir Turan'ın kaleme aldığı "Peygamberimi Tanıyorum" adlı iki ciltlik eserden sorular belirlendi.

 

Katılımın yoğun olduğu sınavda 100 soru soruldu ve sınav 2 saat sürdü. KDSS'ye yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla herkesimden vatandaş katıldı.Sınav İçin daha önce Atatürk İlköğretim Okulu Verilmiş ve sınava 2 gün kala "başka sınavlar var" gerekçesiyle İlçe Milli Eğitim, okul yerini iptal etmişti.
Dün yapılan sınavda İlçedeki birçok okulda sınav olmadığı gözlendi.Milli Eğitimin bizi aşıyor deyip okul tahsis etmediği ve çoğu okulun boş olduğunu öğrenen ilçe halkı olaya tepkili.Sınav saat 11.30 da sona erdi. (Ebubekir Alkan-İLKHA)