Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran Batman Bilim ve Sanat Merkezi'ni (BİLSEM) ziyaret etti.

BİLSEM bünyesinde kurulan STEM Kodlama ve Robotik Atölyelerini gezen Kurtaran, verilen eğitim hakkında idarecilerden bilgi aldı ve öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Batman'ın eğitim kalitesini artırmak ve öğrencileri 21. Yüzyılın becerileriyle donatmak amacıyla Batman Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) katkılarıyla BİLSEM de açılan atölyelerde öğrenci ve öğretmenlerin kurslara katılmalarını sağladıklarını belirten Kurtaran, öğrencilerin, STEM eğitimleriyle proje bazlı öğrenme ve projelerini hayata geçirme fırsatı bulduklarını ve bunun yanı sıra robotik ve kodlama eğitimleriyle de 21. yüzyılın okur- yazarlığı sayılan kodlamayı da öğrendiklerini söyledi.

18-23 Haziran eğitici eğitimine katılan 44 öğretmenle başlatılan proje ile ilgili olarak konuşan Kurtaran, "Öğretmen ve öğrencilerimizi çağın gerektirdiği bilgi teknolojileriyle donatmak, onları hayata hazırlamak bizim birinci önceliğimizdir. Bu amaçla geliştirdiğimiz bu projeye DİKA ve Batman Valiliği işbirliği yaparak BİLSEM'de bu atölyeleri kurmayı planladık. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Sayın Valimize ve DİKA'ya teşekkür ederim. Öğretmenlerimizi de bu merkezde hizmet içi eğitimlere alarak onları da yetiştirme ve geliştirme çabası içinde olacağız." dedi.

STEM eğitiminin günümüzde en önemli yaklaşımlardan birisi olarak karşımıza çıktığını belirten Kurtaran, "Bu yaklaşım, fen bilimleri ve matematiğin bilgilerini mühendislik tasarım basamakları ile üretime dönüştürerek teknoloji üretiminin önünü açmaktadır. STEM eğitimine yönelik eylemlerin, disiplinlerin ayrı olarak kullanılması olarak yüzyıl öncesine kadar gittiği bilinmektedir." diyerek eğitime katılacak tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

Kurtaran, "Artık öğrencilerimiz uygulayarak, yaparak-yaşayarak öğrenecek. STEM, İngilizce'de Science (Bilim), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) bilimlerinin baş harflerinden oluşan bir öğrenim modelidir. STEM, çocukların günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlara, ellerindeki materyallerle çözüm üretmelerini sağlayan bir 21. yüzyıl öğrenme modelidir. Grup çalışmasıyla işbirliğini öğrenen, iletişimi güçlenen, kritik çözümler üretip farklı yollar arayabilen, yenilik yapabilen, kendine güvenen ve geleceğin mesleklerine hazır bireyler yetiştirmek STEM'in ilkesidir. Amerika'da ve Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde inovasyonun temeli sayılan STEM-Robotik ve Kodlama eğitimleri, Türkiye'de de birçok ilde verilmeye başlanmıştır. " ifadelerini kullandı. (Mehmet Salih Akgül - İLKHA)