BATMAN - Batman İŞKUR Müdürü Besim Eviz MÜSİAD'ı ziyaret ederek, İŞKUR çalışmaları ve yapılan yenilikler hakkında bilgiler verdi.

 

MÜSİAD Şube başkanı Suad Özdemir ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Eviz, istihdamı artırmak için İşveren ile iş arayanlar arasında bağ kurmaya çalıştıklarını, yeni hizmet binası arayışında olduklarını yerin teminiyle daha aktif faaliyetler içerisine gireceklerini belirtti. Eviz, hükümetin açıkladığı yeni teşvik paketine de değinerek paketin Batman ve bölge açısından faydalı olacağını, istihdama yönelik yeni atılımların artacağına inandıklarını belirtti.

 

İş dünyasına yön veren kuruluşlarla birlikte hareket ederek ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Eviz, "Önümüzdeki aylarda Türkiye genelinde bulunan yatırımcı hemşerilerimizi Batman'a davet ederek istihdama, yatırıma yönelik çalışmalar yapmaları konusunda kendilerine ricada bulunacağız, yatırıma yönelik kolaylıklar sağlanabilmesi için tüm imkanları kullanacağız. MÜSİAD gibi iş dünyasına yön veren kuruluşlarla birlikte hareket ederek Batman'ın kalkınması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

 

İŞKUR Müdürünün ziyaretinden memnun olduklarını dile getiren MÜSİAD Şube başkanı Suad Özdemir, "Besim Eviz'in belirttiği gibi bizler de Batman'ın kalkınması, gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Kuruluş amacımızda bu zaten. Batman'ın 6.bölgede bulunması nedeniyle Yeni teşvik paketinin yatırımcılara imkânlar sunacağını, dışarıda bulunan Batmanlı işadamları eğer kendi illerine yatırım yaparlarsa diğer bölgelerde bulunan firmaları da bu teşviklerden faydalanabilecektir. Bu sebeple dışarıda bulunan yatırımcı hemşerilerimizi davet etme fikrine katılıyoruz bu konuda bizler de destek olacağız" şeklinde konuştu.

 

MÜSİAD olarak Batman'a yatırımları çekmek adına çalışmalara başladıklarını belirten Özdemir, "Mayıs ayında diğer şubelerimize bağlı işadamlarını Batman'a davet ederek, buradaki yatırımcılarımızla buluşturacak, yatırım yapmaları konusunda görüşmeler yapacağız" dedi. (Veysi Rüzgar - İLKHA)