BATMAN - Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Bülent Hatun, önceki gün bir öğretmenin veli tarafından darp edilmesi olayı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

 

Son dönemlerde eğitim-öğretim alanında yaşanan olumsuz durum ve davranışların eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesini sekteye uğrattığını belirten Hatun, "Öğretmenlere yönelik okullardaki şiddet politikalarında da artış yaşanmaktadır. Son olarak Kültür İlköğretim Okulunda öğretmenlik görevini yürüten bir öğretmen arkadaşımız, veli tarafından darp edilmiştir. Eğitim emekçilerine yönelik bu saldırı politikaları ilk değildir ama umudumuz son olmasıdır" dedi.

 

Hatun, eğitim emekçilerine yönelik gerçekleştirilen bu şiddet politikalarını kabul etmediklerini ve saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Yetkililerden de beklentimiz, şiddeti gerçekleştirenlerin bir an önce cezalandırılmasıdır. Eğitim Sen olarak, şiddet nereden gelirse gelsin karşıyız. Söz konusu eğitim emekçisi arkadaşımıza yönelik geliştirilen saldırı olayının da takipçisi olduğumuzu ayrıca belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. (Halid Coşkun - İLKHA)