1917`den beri Filistin topraklarını işgal, öldürme ve kundaklamalarla eline geçiren ve günden güne işgali genişleten Siyonistler şimdi yeni bir hedef belirledi.

israilin Yahudi Evi Partisi milletvekili Bezalel Smotrich tarafından sunulan bir öneriyle gündeme gelen, Yahudilerin Batı Şeria`da arazi satın almasına izin veren yasa tasarısı, işgal hükümeti Bakanlar Kurulu Yasama Komisyonu tarafından bugün görüşüldü.

Tasarı, ‘Yahudilerin Batı Şeria`dan toprak satın almasına izin veriyor”

1953`te çıkarılan Ürdün yasalarına dayanan Batı Şeria`da Ürdün vatandaşı veya başka bir Arap ülkesi vatandaşı olmayanların toprak satın almasını engelleyen yasadan dolayı işgal rejimi Batı Şeria`dan toprak gaspında bulunamıyordu. Şimdi yapılması düşünülen yeni düzenleme ile sözde Batı Şeria topraklarından herkes toprak satın alabilecek aslında bu düzenlemedeki asıl amacın ne olduğunu tüm Filistinliler biliyor.

Önerinin sahibi Smotrich tasarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “1953`te kabul edilen yasa, bir İsrail vatandaşının Batı Şeria`da toprak sahibi olmasına kısıtlamalar getiriyor. Bu nedenle, dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi, Batı Şeria`da da herkes için mülkiyet haklarının sağlanması için bu tasarıyı öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

Önerinin yasalaşması ile özellikle Batı Şeria`da kitlesel eylemlerin gerçekleşmesi bekleniyor