Özkan'ın avukatı Ömer Hamayse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün  ülkenin kuzeyindeki Salim Askeri Mahkemesinde görülen duruşmada, İsrail savcılığı  tarafından hazırlanan iddianamenin mahkemeye sunulduğunu belirtti.

Hamayse, iddianamede Özkan'a, "Hamas'a yardım ve çeşitli hizmetlerde  bulunmak, ülkenin düzenini bozmak ve 'düşman bir tarafın' gönderdiği parayı  ülkeye sokmak" şeklinde 4 ayrı suçlama yöneltildiğini söyledi.

Müvekkilinin suçlamaları reddettiğini ve Hamas ile herhangi bir  alakasının olmadığını ifade ettiğini belirten Hamayse, mahkemenin savcılığın hazırladığı iddianameyi karara bağlamak üzere Özkan'ın gözaltı süresini bir gün  daha uzattığını aktardı.

Hamayse, yarın görülmesi beklenen duruşmada mahkemenin, yasal  işlemlerin tamamlanmasına kadar müvekkilinin tutuklu ya da ev hapsinde kalmasıyla  ilgili karar vereceğini dile getirdi.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinden yetkililerinin de bugünkü  duruşmada hazır bulunduğunu ifade eden Hamayse, Natanya kenti yakınlarındaki  HaSharon Hapishanesi'nde tutuklu olan Özkan'ın bugün kuzeydeki Hayfa kenti  yakınlarında bulunan Celme (Kişon) Hapishanesi'ne nakledildiğini sözlerine  ekledi.

Türkiye vatandaşı Özkan, 3 günlük Kudüs ziyaretinin sonunda 11 Haziran'da  İstanbul'a dönüşü öncesinde Tel Aviv'deki havalimanında işgalci İsrail polisi tarafından  gözaltına alınmıştı.