Van'ın İpekyolu ilçe belediyesi, 'insan odaklı belediyecilik' sloganıyla başlattığı ailelere yönelik vefa ziyaretleri devam ediyor. Ziyaret edilen ailelerin ihtiyaçlarının yerinde belirlendiği uygulama ailelerin yüzünü güldürüyor.

İpek Masa ekiplerince yürütülen uygulama ile toplumun değişik kesimlerinden, yardıma ihtiyaç duyan birey ve aileler belirleniyor. Sosyolog, sosyal incelemeci, hemşire ve halkla ilişkiler bölümünden oluşan uzman ekipler ailelere destek olmaya çalışıyor.

Şehit-gazi aileleri, öksüz-yetim bireyler, yaşlı bireyler, yeni evlenen çiftler, yeni doğan bebekler, engelli bireyler gibi farklı sosyal grup ve profillerden oluşan kitlelere yapılan ziyaretlerde, yüz yüze iletişim kurularak ihtiyaç ve talepleri yerinde belirleniyor. Daha sonra ihtiyacı belirlenen ailelere yönelik yardım çalışması başlatılıyor.

Bu ay, 121 haneye yapılan vefa ziyaretlerinde, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk'ün kişiye özel mesajının yanısıra çeşitli hediyeler ile gıda paketlerinin ihtiyaç sahiplerine teslim edildiği belirtildi. (İLKHA)