MARDİN - Mardin İmam Hatip Lisesinin 84 mezunları, 28 yıl aradan sonra yemekte Mardin Öğretmenevi'nde bir araya geldiler. Kendisi de İmam Hatip mezunu olan Mardin İl sağlık müdürü tarafından düzenlen yemekte, İmam Hatip 84 mezunlarının tamamı katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Mola Sıbğetullah Altın, "Bu güzel buluşmayı tertipleyen herkesten Allah razı olsun. Böyle etkinliklerin devamını istiyoruz. Bu buluşmalar peygamber efendimizin bize yol çizdiği konularda birbirimizi uyarmayı ve tavsiyelerde bulunmayı ve İmam Hatip misyonundan uygun olarak yaşamayı ve çevremizi de ona göre şekillendirmemiz gerekir" dedi.

 

Daha sonra konuşan Ziya Ensari Hoca da, "Örf ve adetlerimize uygun olmayan hareketlerin özellikle tarihi Mardin camilerin çevresinde yapılması çok üzücü bir durum. Bizim cami çevresinde yapılan bu etkinlikler ve uygun olmayan hareketlere İmam Hatipliler olarak tepkimizi ortaya koyarak bunu bir sorumluluk olarak görmeliyiz" diyerek turizm adı altında camilerin tahrip edilmesine tepkisini dile getirdi.

 

Konuşma ve yemekten sonra bir dahaki sefere buluşmak ümidiyle ayrıldılar. (Halil Akbalık - İLKHA)