FUAT ÜZÜMCÜ - DOĞRUHABER

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) tarafından yapılan açıklamalarda İslami ahlak anlayışının zayıflığından dolayı bu olayların yaşandığı savunuldu. Çocuk istismarı, kapsamlı bir olgu olmasına karşın çocuğa yönelik istismar kapsamında fiziksel istismarın ön plana çıktığını aktaran TESSEP Adana Koordinatörü Sümeyye Aksoy, “Çocuk istismarcılarının ortak özelliği, başa çıkamadıkları cinsel istek değil, bir masuma acı çektirmek için küçücük masumların üzerlerinden kendilerini güçlü görme, gösterme psikolojisidir.” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN BATAKLIĞI KURUTMAK”

Genelde dünya coğrafyası özelde ülkemizin bu hale gelmesinin son derece üzücü olduğunu söyleyen İstanbul TESSEP Koordinatörü Meryem Kiraz ise, “Bir evladı babasına, amcasına ya da birinci derece akrabasına dahi güvenip bırakmıyorsak, sebep sonuç ilişkisi irdelenmeli. TV programlarının aşk yaşını 4 ile 70 arasında normalleştirmesi, dizilerde eşlerin aldatmasının normalleşmesi, yarışmaların cinsellik içerikli olması, evliliğin ötelenmesi, eğitimin yozlaştırılması, sosyal medyanın bilinçsizce kullanılması vb. birçok sebep bulunulabilir. Bu sebepler ahlaki bir erozyonla bizleri karşı karşıya bırakmıştır. Bu yozlaşmaya karşı neler yapılabilir. Ama en önemlisi ahlâkın ikame edilmesi için nasıl tedbirler alınabilir. Önemli olan bataklığı kurutmak, sinekleri öldürmek çözüm değildir” dedi.

TESSEP OLARAK TEPKİLİYİZ

TESSEP olarak artık insanlığın iflasın eşiğine geldiğini belirten Kiraz önlemi alınmazsa artık psikoloji olarak insanlarda ruhsal bunalımların artacağını ifade etti. Kiraz, “Kimi cinsel istismarın kurbanı, kimi bu fiiliyatları yapacak kadar insanlıktan çıkacak hayvandan daha aşağı olacak. Toplumun ıslahı ve huzuru için bir an önce tedbirler alınmalı ve icraata konulmalı. Bu ıslah için İslam`ın kapısı çalınıp İslam dininin insanları nasıl ıslah ettiğini kaynağından öğrenip bir fiil uygulanması için âlimlerin, akademisyenlerin, kanaat önderlerinin, sivil toplum kuruluşlarının dernek gibi toplumun inşası için elini taşın altına koyan şahsiyetler ile içtihat edip yasalar oluşturulmalı, oluşturulan bu yasalar ve kanunlar anayasal güvenceye alınmalı. Kanunlar adaleti tesis ve bu ülke insanının menfaatleri doğrultusunda hazırlanmalı. Ülke yönetiminden sorumlu olanlar sistemin enkazına bakıp tedbir için hemen harekete geçmeli.”

FITRATIN ARZULADIĞI TOPLUM HAYALİ DİLLERDE DOLAŞMAKTADIR.

Suç ve ceza orantısızlığının kamuoyu vicdanını rahatsız ettiğini söyleyen İzmir TESSEP Koordinatörü Hicret Arslan “Caydırıcı cezası olmayan suçlar, toplumda bir kangren gibi gelişmekte ve masum canları vahşice bir ölüme sürüklemektedir. Bu durumun müsebbipleri arasında kuşkusuz toplumun bu hale gelmesine seyirci kalan ve gerekli önlemleri almayan yöneticiler de bulunmaktadır. Görsel medyanın cinsel istismarı teşvik edici reklamları, dizileri ve filmleri de olayların bu aşamaya gelmesinde büyük bir role sahiptir. Peki, çözüm nedir? İnsan aklıyla oluşturulmuş kanunlar yerine yaratıcının emrettiği kanunlar hayat bulmadıkça, sorunların kaynağına inilip bataklık kökünden kurutulmadıkça toplum olarak böylesi acılar her zaman karşımıza çıkacaktır.” dedi.