Son günlerde yaşanan çocuk tacizi ve ölümlerine dikkat çekmek amacıyla Genç Fenerbahçeliler Derneği üyeleri, Güres Caddesi Sancaklar ilköğretim okulunun önünde bir basın açıklaması düzenledi.

"Çocukların yeri istismarcıların kucağı değil annelerinin kucağı olmalıdır" denilen açıklamada, çocuk istismarı ve öldürmelerine sert tepki vardı.

Ağrı'da, minik Leyla'nın kaçırılıp öldürülmesine ve Ankara Polatlı'da 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın istismar edilip hunharca katledilmesine tepki gösteren Genç Fenerbahçeliler Derneği üyelerinden İlyas Oğuz ve Mesut Karanfil, son günlerde artan çocuk istismarı ve katledilme haberlerinin kendilerini çok üzdüğünü ifade ettiler.

Basın açıklamasına çocuklarıyla birlikte katılan Genç Fenerbahçeliler Derneği üyeleri ve vatandaşlar, "çocuklar susar sen susma", "istismara sessiz kalma", "çocuk bedenine dokunma", "çocuk istismarına hayır", "Kelebeklerin bile daha uzun yaşadığı bir coğrafyada size hangi şiiri yazalım", yazılı döviz ve pankartlar taşıdılar.

 "Yaşanan vahşete sessiz kalmak istemedik"

Çocuklara mahremiyet eğitimi verilerek onlara her hangi bir yabancının yaklaşması durumunda ne yapmaları gerektiğinin eğitiminin verilmesi gerektiğini söyleyen Mesut Karanfil, "Bugün burada toplanmamızın amacı, cinsel istismara uğrayan ve öldürülen çocuklar için tepkimizi dile getirmekti. Bu yaşanan vahşete ve istismarlara karşı sessiz kalmak istemedik. Hiç kimsenin çocuğunun ölmesini istemiyoruz. Son zamanlarda çocukların kaçırılarak cinsel istismara uğramaları ve öldürülmelerine varan olaylar bizleri oldukça üzüyor." dedi.

"Çocuk parklarına güvenlik kameraları yerleştirilmesini istiyoruz"

"Yetkililerden bir isteğimiz olacak!" diyen Karanfil, "Siirt ve diğer iller dâhil çocuk parklarına güvenlik kameraları yerleştirilmesini istiyoruz. Bu şekilde parklarda olan bitenleri görebiliriz ve içimiz rahat olur. Buradan ailelere seslenmek istiyoruz! Lütfen çocuklarınızı takip edin. Dikkatli olun, çocuklarımıza mahremiyet eğitimi vererek onlara her hangi bir yabancının yaklaşması durumunda nasıl davranacaklarını öğretin" şeklinde konuştu.

"Çocuklarımıza, her yabancı için 'amcan seni öpsün' demeyelim"

Son günlerde yaşanan çocuk tacizi ve ölümlerine tepkilerini dile getirmek için toplandıklarını belirten İlyas Oğuz, "Çocuklarımızın yeri, istismarcıların kucağı değil, annelerinin kucağıdır. Çocukların yeri, 1.5 metrelik çukurlar değil, uyun bahçeleri, oyun parklarıdır. Lütfen herkes bu konuda daha duyarlı olsun ve çocuğuna sahip çıksın. Çocuklarımıza mahremiyet duygusunu öğretelim. Her yabacının yanına gitmesinler. Anneleri de 'Her yabancı için çocuğa; 'amca senin öpsün.' demesin. Lütfen kendi çocuklarımıza sahip çıkalım. Başkalarının da çocuklarına sahip çıkalım. Oyun parklarında ellerini bırakmayalım. Buradan bütün Türkiye halkına sesleniyorum! Çocuk susar ama biz susmayalım. Çocuk istismarı ile ilgili en ufak bir şüphe gördüğümüzde 155 Polis ekipleri ya da Jandarmaya haber verelim. Bu konuda duyarsız olmayalım. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın anlayışından vaz geçelim." şeklinde konuştu. (Murat Orhan-İLKHA)