Suların yükselmesiyle hayvanlarına yem götürmekte sıkıntı yaşayan beldedeki besiciler, aç kalan hayvanlarına yaptıkları ilkel sallarla yem taşımak zorunda kaldı.

Sungu Beldesi Kültür Mahallesi`nde yaşayan Abdullatif Karabaş adlı vatandaş, son yılların en yağışlı kış mevsiminin yaşandığını söyledi. Karabaş, eriyen kar sularının kendilerini korkuttuğunu, su seviyesinin yükselmesi nedeniyle evini tahliye etmek zorunda kaldığını belirtti.

Abdullatif Karabaş, ``Suların yükselmesi nedeniyle evimi tahliye ettim ve beldedeki akrabalarımın yanına yerleşmek zorunda kaldım. Yer olmadığı için hayvanlarımızı bir yere götüremedik. Şu anda ahırda 10 büyükbaş hayvanım var. Su her geçen gün yükseliyor. Hayvanlarımızın aç kalmaması için günde 2 kez, ilkel yöntemlerle tahtadan yaptığımız salla hayvanlara saman taşıyoruz. Şu anda ahırımız ve evlerimizin büyük bir bölümü sular altında`` diye konuştu.

Su seviyesinin daha da yükselmesi halinde hayvanlarının telef olmasından endişe duyduklarını ifade eden Karabaş, bu nedenle ahırda nöbet tuttuklarını kaydetti.

Şefik Çakil adlı vatandaş da tahliye ettikten sonra evinin eşyalarla tamamen suya gömüldüğünü söyledi Çakil, ``Şu anda evimin bulunduğu alan sular altında. Taşkınlar nedeniyle zor günler yaşıyoruz`` dedi.