İlahiyat Fakültesi öğretim görevlileri ve ilahiyat öğrencilerinden oluşan 80 kişilik grup, Bayat Gediği İbrahim Çayırı’nda 800 adet sedir ve 200 adet karaçam fidanı dikti.

Fidan dikim kampanyasına katılan Çorum Orman İşletme Müdür Yardımcısı Halil Oflu, `Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Projesi` ile 21 bin fidan dikildiğini belirtti. Üniversite ile ortak çalışmalar yapıldığını anlatan Oflu, fidan dikim kampanyası ile hem öğrencilerin sosyal hayatlarında gelişmeler olduğunu hem de doğanın korunmasına katkı sağlandığını dile getirdi. Çorum’da bulunan çıplak arazilerin yeşile kavuşturulması için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Oflu, ağaçlandırma çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Kulüp Danışmanı Prof. Dr. Yakup Civelek ise Kutlu Doğum Haftası vesilesi ile öğrencilerle kutlu bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Doğanın insanların hoyratça kullanacağı kayıp mal olmadığını vurgulayan Civelek, ağacın beden gibi, sevdiklerimiz gibi emanet olduğunu belirtti. Gençlere büyük vazifeler düştüğünün altını çizen Civelek, "Biz bu kampanyayı Kutlu Doğum etkinliklerinin yapıldığı haftada gerçekleştirmekle, Hz. Peygamberimiz`in (sav) `Kıyamet kopsa da elinizdeki fidanı dikiniz` hadisini de gündeme getirmek istedik. Öğrenciler arasında ve Çorum halkında çevreye karşı duyarlılık, farkındalık ve bilinç oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca insanımızı esir düştüğü teknolojiden doğaya çekmeyi; toprakla, ağaçla, otla, kuşla, böcekle, karıncayla buluşturmayı amaçlıyoruz. Bir Müslüman’ın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insanın hayvanın ve kuşların yedikleri şeyler o Müslüman için sadaka olur. Elinizde bir ağaç fidanı varsa, kıyamet kopmaya başlasa bile, eğer onu dikecek kadar vaktiniz varsa, mutlaka dikin." diyen Civelek, herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

Hitit Üniversitesi Yabancı Uyruklu öğretim Üyesi Abdulkerim el-Ubeydi, Kur’an-ı Kerim’deki `doğanın bir emanet ve güzel, iyi insanlara Allah’ın bir nimeti olduğunu` ifade eden ayetlere işaret etti. El-Ubeydi, şunları söyledi: "Güzel insanı, Allah güzel bir doğanın içine koydu. Onunla güzel yaşamayı ve güzel yaşarken de ebedi mutluluğu kazanmanın yollarını gösterdi. 1400 sene önce Peygamber Efendimiz yeşili kesmenin yasak olduğunu, çevreye saygı duymamız gerektiğini ve bütün kainatın insanlığın hizmetinde olduğunu belirtti. İnsanlar bunu unutunca kendi ellerimizle doğayı da tabiatı da mahvettik. Biz diktiğimiz her fidan ile doğanın ve insanlığın kurtarılmasına ufak bir katkıda bulunuyoruz. Bu yüzden bizlere ciddi sorumluluk düşüyor."

Etkinliğe Çorum Orman İşletme Müdür Yardımcısı Halil Oflu, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri Abdulkerim el-Ubeydi, Yalçın Atalık, Yakup Civelek, Ceyhun Ünlüer ve çok sayıda öğrenci katıldı.