Bakanlığın internet sitesinden yapılan duyuruda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın, yaptığı kontrollerin sonuçlarını 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu`nun ilgili maddesi uyarınca kamuoyuyla paylaşabileceği hatırlatıldı.

Buna göre, taklit ve tağşiş (bir şeyin içine başka bir madde karıştırma, katıştırma) yaptığı tespit edilen, ürün ve firma bilgileri şöyle:

``Bal Teknesi marka süzme çiçek balı üreten Marmaratürk Bitkisel ve Organik Ürünler (parti seri no: 001), Balderesi marka süzme çiçek balı üreten Nurs Lokman Hekim Gıda Tarım Bitki Med. San. Tic. Ltd. Şti. (parti seri no:019), Balderesi marka süzme çiçek balı üreten Tuana Bitkisel Ürünler Kozmetik Gıda İnş. San. Dış Tic. Ltd. Şti.(parti seri no:02).``

Bakanlık, daha önce de laboratuvar sonuçları olumsuz bulunan ``Oskar marka süzme çiçek balı üreten Kayserilioğulları Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi (parti seri no:03) ve Maxitat marka süzme çiçek balı üreten Tadaban Gıda Sanayi İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi`ni (parti seri no:0106)`` ilan etmişti.