Midyat İlçe Müftülüğünce, "Camide Çocuk Sesi Vatanımın Neşesi" sloganıyla 25 Haziran'da başlayan yaz Kur'an kursları açılış programında yüzlerce Kur'an kursu öğrencisi camide bir araya geldi.

Hacı Kasım Altunkaya Camiinde yapılan açılış programında ilahiler okundu konuşmalar yapıldı ve yüzlerce çocuğun sevinç cıvıltısı camide yankılandı.

Açılış programına Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Müftüsü İsmail Çiçek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal ile Kur'an kursu öğreticileri, imamlar ve öğrenciler katıldı.

Programda Kaymakam Hüseyin Tekin, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Müftüsü İsmail Çiçek ve Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal katılımlardan dolayı çocuklara teşekkür edip başarılar dilediler.

Program sonrası İLKHA muhabirine konuşan Mardin Müftüsü İsmail Çiçek şunları söyledi:

"Yaz Kuran kurslarına başladık elhamdülillah. Yaygın ve yetişkin din eğitimi olduğu gibi Örgün ve yaygın olarak da ayrılıyor. Biz yaz aylarında çocuklarımızı camiye bekliyoruz. Midyat olarak güzel bir başlangıç yaptık. Öğrenci arkadaşlarımızın bir kısmı buradaydı. Çocuklarımız burada camiyi sevecekler, namaz kılmayı öğrenecekler, Kuranıkerim okumayı öğrenecekler, buraya çocuklarını gönderen bütün anne-babalara dua ediyoruz. Buralarda hizmet eden hocalarımız, Kur'an kursu hocalarımıza gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor dua ediyoruz. Rabbim güzel günlerde bu çocuklarla tekrar bizi karşılaştırsın inşallah."

Kur'an kursu öğreticilerinden Zeyni Bedir, kursların başlamasıyla çocukların çok mutlu olduğunu belirterek bu günlerin özlenen bir tablo olduğunu ifade etti. Bedir şunları söyledi:

"Şu anda elhamdülillah Kur'an kurslarımız başlamıştır. Her şeyi geçmişte bıraktık. 28 Şubat sürecini de geride bıraktık. Sizin de gördüğünüz gibi çocuklarımız yaş sınırı olmaksızın hepsi canı gönülden camilerimize koşmaktadırlar. Bizler de Allah'ın izniyle elimizden geleni yaparak, çocuklarımıza yardımcı olacağız onlara Kur'an-ı Kerim'i Allah'ın kelamını, namazı, helal haramı çevre duyarlılığını, kısacası İslam'ın emir ve yasaklarının hepsini çocuklarımıza öğretmeye çalışacağız."

Kur'an öğrenmek için camiye gelen öğrenciler ise, "Kur'an-ı Kerim öğrenmek çok güzel bir duygudur, ibadetlerimizi, Peygamberimizi, her şeyi burada öğreniyoruz. Hocalarımız iyi. Herkesin Kur'an kursuna gelmesini tavsiye ediyoruz." dediler. (Süleyman Tunç-İLKHA)