Fred Hutchinson Kanser Araştırma Merkezi tarafından 1991 ila 2013 arasında 81 bin 908 menopoz öncesi kadını içeren bir araştırma yapıldı. Çalışma sonucunda, haftada ikiden fazla kırmızı et tüketiminin kadınlarda rahimde şiddetli ağrılara neden olan ve kısırlığa yol açan Endometriozis hastalığı riskini yüzde 56 oranında artırdığı belirlendi. Raporunda, kırmızı etin hormonları değiştirmede rol oynadığı ve bu nedenle endometriozis için önemli bir risk faktörü olduğu kaydedildi. Bulgular Doğum ve Jinekoloji Dergisi'nde yayınlandı.
Aşırı kırmızı et tüketimi kısırlık nedeni
ABD`li uzmanların yaptığı çalışma, haftada iki veya daha fazla kırmızı et tüketiminin kadınlarda kısırlığı neden olduğunu ortaya koydu.
27.06.2018 17:49:00 / Sağlık