ELAZIĞ - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde 55 merkezde yapılacak olan Kutlu Doğum Siyer Sınavı'nın Palu ayağı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün engeline takıldı. Daha önce KDSS için okul tahsis eden Palu Milli Eğitim Müdürlüğünün sınava iki gün kala 14 Nisan'da başka sınavların olacağını öne sürerek okul vermeyeceğini belirtmesi manidar bulundu.

 

Platforma Üye Yeni İhya-Der Palu Temsilciliği sınav için kaymakamlığa ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat etmişti. 14 Nisanda yapılacak sınav için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ,Palu Atatürk İlkokulunda sınavın yapılabileceğini belirtmişti. Ancak birkaç gün sonra Milli Eğitim Müdürü sınav için okulları veremeyeceklerini, durumun kendilerini aştığını belirterek dernek temsilcilerinin dilekçelerini Elazığ'a götürüp görüşeceğini ifade etti. Siyer sınavına iki kala ise, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Palu'daki okullarda başka sınavların yapılacağını gerekçe göstererek KDSS için okul tahsis edilemeyeceğini dernek yetkililerine yazılı olarak bildirdi.

 

Yapılan hukuksuzluğa tepki gösteren Yeni İhya-Der Palu Temsilcisi Hasbi Karabulut konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "İlçe Milli Eğitim Müdürüyle görüşmemizde Kaymakamlığa müracaat etmemizi oradan alacağımız kayıt numarasıyla tekrar gelmemizi söyledi. Kaymakamlığa müracaat ettik, kayıt numarası verdiler. Milli Eğitim Müdürü de Palu Atatürk İlköğretim Okulunda sınavı yapabileceğimizi bildirdi. Üç gün sonra beni tekrar çağırdılar ve okulu veremeyeceklerini söylediler. Sebebini sorduğumda, 'beni aşıyor yukarılarla görüşmeniz lazım. Kesinlikle olmaz; ama ben yarın Elazığ'a gidip görüşeceğim' dedi. Bugün ise Bana yazılı bir kâğıt vererek 14 Nisan günü okullarda sınav olduğunu bu nedenle okullarda siyer sınavının yapılmasına izin veremeyeceklerini belirtti. Hâlbuki İlçemiz tarihinde, ne kadar sınav olursa olsun tüm okullarda aynı anda sınav yapıldığı görülmüş bir durum değildir."

 

28 Şubat Devam mı Ediyor?
Karabulut; Dindar Nesil yetiştirilmesi gerektiğinin tartışıldığı bu günlerde yasal olan derneğimizin organize ettiği, üstelik Türkiye genelinde 55 merkezde yapılacak, Hz Muhammed'in(sas)hayatıyla ilgili siyer yarışması, bürokratik engellere takılıyor. Sınav günü tüm okulları takip edeceğiz acaba Elazığ'da da Kovancılar'da da Palu'da da tüm okullarda sınav yapılacak mı? '28 Şubat'ın izleri silindi' denilen bu günlerde '28 Şubat zihniyeti hala devam mı ediyor?' diye merak ediyoruz. Yoksa birileri hükümete rağmen mi bunları yapıyor?" dedi. (Ebubekir Alkan-İLKHA)