ADANA- Yüreğir İlçesi Yeşil Bağlar Mahallesi 1237 sokakta tam bir insanlık ayıbı yaşanıyor. Annenin zihinsel engelli, babanın da sara hastası ve görme engelli olduğu Hataylı Keser ailesi, en ufağı 3 aylık, en büyüğü ise 6 yaşında olan 3 bebeği ile sokakta boş bir arsada yaşıyor.

Yağmur ve soğuk havada sığınacak herhangi bir barakaları da bulunmayan aile, hiçbir insanın hak etmediği bir ortam içerisinde yaşam mücadelesi veriyor. Üzerlerine branda çekerek kendilerini yağmur ve soğuk havadan muhafaza etmeye çalışan Keser ailesinin tek istedikleri şey, bebekleriyle başlarını sokabilecek bir yuva.

"Çevredeki İnsanlar Bize Hayır Amaçlı Yemek Getirmese Geceleri Aç Yatıyoruz"
Durumlarının ajansımıza bildirilmesi üzerine yaşadıkları arsaya giderek görüştüğümüz aile reisi Yahya Keser (44); "ben beyin ameliyatı geçirdiğimden dolayı sara hastalığım var ayrıca gözlerim çok az görüyor. Bu sebeplerden çalışıp ailemi geçindiremiyorum. Eşim Kader Keser ( 35) de zihinsel engelli. Benim Meryem (3 aylık), Gül (3) ve Abdulkadir (6) olmak üzere üç çocuğum var. Başımızı sokacak bir çadırımız bile yok. Tuvalet ve banyo ihtiyaçlarımızı karşılayabileceğimiz bir yerimiz yok. Çevredeki insanlar bize hayır amaçlı yemek getirmese geceleri aç yatıyoruz. Bir de yakınımızda kurulan semt pazarları dağılınca atılan sebze ve meyveleri topluyoruz, bu şekilde yaşıyoruz" dedi.

Kendilerine resmi kurumlarca yaklaşık 5 ay önce bir miktar kira yardımı yapıldığını belirten Keser, "eşim hamile iken doğum için hastaneye gittiğimizde içinde bulunduğumuz durumu gören yetkililer, bize yaklaşık 1 buçuk milyar TL kadar yardımda bulundular. Bu paranın yarısı ile tuttuğumuz evin birkaç aylık kirasını verdik. Diğerini de gıda ihtiyacımız için harcadık. Bu para bitince kirasını ödeyemediğimiz evden çıkmak zorunda kaldık. Mecburen yine sokaklarda yaşamaya başladık "dedi.

"Buradan Adana Valimize Sesleniyorum: Bebeklerimi Sokaktan Kurtarın!"
Yetkililerden kendilerine yardım etmesini isteyen Keser, "çok zor şartlarda sokaklarda yaşıyoruz. Ben ve eşim neyse ama üç ufak bebeğimin sokaklardan kurtulmasını istiyorum. Buradan Adana Valimize sesleniyorum. Allah rızası için bebeklerimle başımızı sokacak bir göz de olsa yuvamız olsun. Bir tuvaletimiz bile yok. Tuvalet ihtiyacımızı bile boş arsa da gideriyoruz, banyomuz olmadığından yıkanamıyoruz. Allah rızası için hayır sahipleri bize sahip çıksınlar" şeklinde konuştu.
(Ayhan Kaya-İLKHA)