DİYARBAKIR - Kısa adı (Umut Kapısı) olan Umut Kapısı Gıda Bankası Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, her ya düzenli olarak yüzlerce ailenin ihtiyacını karşılıyor. Umut Kapısı yetkilileri, Mart ayında yaptığı yardım faaliyetlerini basına ve kamuoyuna paylaştı.


Mart ayı içerisinde 307 aileye gıda ve 67 aileye de kırmızı et yardımında bulunduklarını açıklayan Umut Kapısı Derneği, bu ayda da mağdur aile başvuruların yoğun olduğunu ve imkânlarının kısıtlı olduğu için 100 civarında mağdur aileyi beklemeye aldıklarını söyledi.


İhtiyacı Olan Aileler Çok
Yapılan açıklamanın devamında, "Hayırseverlerin yapmış olduğu yardımlarla şuan 500 aileye ancak yardım ulaştırabiliyoruz. Bu konuda maddi durumu iyi olan duyarlı hayırseverleri yardım yapmaya davet ediyoruz. Hayırseverlerin bağışlarını makbuz karşılığı alarak, bilgisayar ortamında stoklara girip barkot numarasını veriyoruz. Bu şekilde hayırseverlerin isteği doğrultusunda, yaptığı yardımı nereye ve ne şekilde yapıldığı öğrenmek istediğinde, bilgisayar ortamında tutulan kayıtları gösteriyoruz" denildi. (M. Salih Keskin - İLKHA)