BATMAN- Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk, dün bir öğretmenin veli tarafından darp edilmesi olayı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Özperk, 10.04.2012 tarihinde Batmanın merkezi okullarından sayılan Kültür İlköğretim Okulunda bir öğretmen arkadaşlarına yapılan çirkin saldırıyı.
 
Okullarda ve okul dışında yaşanan şiddet olaylarının hiç azalmadığını aksine daha da yaygınlaşması nedeniyle bu sorunun çözümü noktasında adımların atılmasını beklediklerini belirten Özperk, "Toplumun her alanında görev ve sorumlulukla donatılan öğretmenlerimiz, ekonomik ve itibar olarak değersizleştirilmeye çalışılmasına rağmen, toplumda değişim ve dönüşümü sağlayacak en önemli meslek gruplarının başında gelmektedir. Bütün bu sıkıntılara rağmen, eğitim görevlerini eksiksiz yerine getirmeye çalışan vefakâr ve cefakâr öğretmenimize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Batman Eğitim-Bir-Sen olarak böyle bir olayın bir daha yaşanmaması adına öğretmeni darp etme cesaretini gösteren bu kişi hakkında yetkililerin harekete geçmesini ve gerekli cezanın verilmesini istediklerini ifade eden Özperk, "Bu tür şiddet olaylarını önemsememek daha büyük sorunların kaynağı olabilmektedir. Hangi konumda olursa olsun şiddeti bir yöntem olarak seçen herkesin hukuksal karşılığını görmesi gerekmektedir. Yetkililer gerekli hukuki işlemleri başlatacaktır. Eğitim-Bir-Sen olarak biz de yanlarında olduğumuzu ve konunun takipçisi olduğumuzu belirtmek isteriz" diye konuştu.
 
Dün yaşanan olayda: Batman Kültür İlköğretim Okulu`nda Türkçe Öğretmeni N.Ç.`nin öğrencisine tokat atması üzerine dün saat: 10.00 sıralarında okula gelen kız öğrenci N.K.`nin babası N.K.(41) okula gelerek Türkçe Öğretmeni N.Ç.(31)`yi darp etti. Şahıslar yakalanarak alınan ifadelerinin ardından salıverildiler.(Veysi Demir-İLKHA)