DİYARBAKIR- Diyarbakır merkez Çimenler köyünde Peygamber Sevdalıları Platformu`nun üye derneklerden Köy-Der, kutlu doğum münasebetiyle bir etkinlik düzenledi. Yapılan Kutlu Doğum Etkinliği çevre köylerden de Peygamber Sevdalılarının katılımı ile gerçekleşti. Programda yapılan konuşmalarda, Hz. Muhammed ve İslam ümmetinin vasıfları ile Müslümanların birbirlerini sevme temaları ön plana çıktı.

Sunuculuğunu Emin Ulu`nun yaptığı Peygamber Âşıklarının etkinliği saat 13.30`da köy imamı Burhan Oruç`un Kur`an tilaveti ile başladı.

"Hz Peygambere Tabi Olanlar Özgür Olur"
Abdulbari Çelik hoca açılış konuşmasını yaparak, bu kutlu doğum etkinliğine zamanını ayıranlardan inşallah Allah ve Resulü razı olur ifadelerini kullandı. Çelik hoca, hiçbir şeyin Hz Peygamberi anmaya engel olamayacağını vurgulayarak şöyle devam etti: "Ey İslam`ın aziz evlatları şunu iyi bilelim ki bugün dünya menfaati ve sevgisi biz insanları muhakkak bir yerimizden bizi cehenneme çekmeye çalışıyor. Ancak elimizi Allah`a ve Resulünün sünnetine uzatarak bu tehlikeden kurtuluruz. Ne zaman ki mazlum, mustazaf, kimsesiz ve yalınayaklılar başka dava ve yolla değil de Hz. Peygamber`in davasına ve sünnetine tabi oldular o zaman özgür ve başı dik oldular. Unutmayalım ki bunun yolu da ilimden geçer, bundan dolayı çocuklarımızı İslami ilimlere verelim ve medreselere gönderelim ki İslami hizmette bulunsunlar."

Çelik hocadan sonra Muhammed`i etkinlik, salâvatlarla ve Grup Vuslat ile Grup Aksa`nın okuduğu mevlit ile devam etti. Mevlidin okunması esnasında köylülerin duygusal anlar yaşadığı dikkatlerden kaçmadı.

Mevlidi Şerif ziyafetinin akabinde Grup Vuslat ile Grup Aksa İlahi Grubu Hz. Muhammed ile ilgili birbirinde güzel ilahi ve ezgileri seslendirerek, Peygamber Sevdalılarına coşku dolu anlar yaşattı.

Birbirinden güzel ilahi ve ezgilerin bitiminde hemen sonra Celal Boztaş hoca Hz. Peygamber ve takipçilerinin vasıflarına vurgu yaparak, "Burada toplanmış olan topluluk Hz. Muhammed`e olan sevgisinin nişanını gösteriyor, Allah hepinizin hayrınızı kabul etsin." dedi.

Diğer Peygamberler Hz. Muhammed`in Ümmeti Olmayı Arzulamış
Boztaş hoca Hz. Muhammed, arkadaşları ve takipçilerinin vasıflarının kâfirlere karşı çok şiddetli kendi aralarında ise yumuşak ve mütevazı olduğunu söyleyerek şöyle devam etti: "Muhammed ve takipçileri iyiliği emredip kötülükten sakındıran bir ümmettir. Bütün Peygamberler ve takipçileri Hz. Muhammed`in ümmeti olmayı arzulamışlar. Bunun nedeni ise bu ümmetin iyiliği emredip kötülükten sakındırmalarından dolayıdır. Acaba biz Müslümanlar Peygamberlerin imrendiği bu ümmete olabilecek miyiz?"

En Önemli Özelliğimiz İyiliği Emredip Kötülükten Sakındırmaktır
Bizi diğer ümmetlerden ayırt eden en önemli özelliğin iyiliği emredip kötülükten sakındırma olduğuna dikkat çeken Boztaş hoca, " Biz Peygamberimizi göremiyoruz bizler de sevgimizi Peygambere göstermek ve sevgisine layık olmak için Allah`ın kitabına ve Resulü`nün sünnetine tabi olmalıyız. Şayet Hz Peygamberin hayatı bizde yer etmemiş ise, ailemizde ve toplumumuzda yer etmemiş ise Allah bunun hesabını ağır bir şekilde bizden soracaktır. Tam tersi yani kitap ve sünnet hayatımızın her alanın da ve toplumumuzda yer etmiş ise o zaman Resulüllah`ın sevgisine layık oluruz. Allah ve Resulü`nün her işimizde, her durumda ve her zaman size ve bize örnek olmalıdır. Her birimiz birer gül olup etrafımıza koku salalım. Her birimiz Peygambere ümmet olma şuuru içinde olmalı ve onun davasını her alana ve her yere götürelim. Ne zaman ki etrafımıza gül kokusunu yayarsak Allah`ın Resulü`nü sevmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

Muhammed`i Sevda etkinliği Mehmet Şah Duyu`nun okuduğu dua ile son buldu.
(Osman İçli - İLKHA)