MUŞ - Memur-Sen Muş İl Temsilciliğinde görev değişimi oldu. Memur-Sen Muş İl Temsilciliği görevini yürüten Hamdullah Karasu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne atanmasından dolayı İl Temsilciliğine Diyanet-Sen Muş Şube Başkanı Feyat Asya seçildi.

 

Yapılan olağanüstü genel kurulda Memur-Sen İl Temsilciliği'ne seçilen Diyanet-Sen Muş Şube Başkanı Feyat Asya, uzun bir süredir görevi yürüten Hamdullah Karasu'dan devir aldı.

 

Sendika binasında yapılan seçimden sonra konuşan Memur-Sen Muş eski İl Temsilcisi Karasu, İl Temsilciliği görevini layıkıyla yürüttüğünü, başka bir görev nedeniyle il temsilciliğinden ayrılmak zorunda kaldığını belirtti. Göreve geldiği günden bu yana üyelerle birlikte Memur-Sen'in çıtasını yükselttiklerini dile getiren Karasu, şunları kaydetti: "Memur-Sen İl Temsilciliğini devir aldığımız günden bu güne, tüm Memur-Sen'e bağlı iş kolundaki arkadaşlarımızla beraber Memur-Sen'i o günlerden bugüne getirdik. Hem Muş'ta hem de Türkiye'de en büyük sivil toplum örgütü haline geldik. Bu süreç içerisinde yöneticilerin ve üyelerin büyük gayretleri oldu. Memur-Sen Muş'ta kendisine bağlı 11 iş koluyla beraber bir konfederasyon olarak yetkili sendika olmuştur. Şuan 3 bin'in üzerinden Memur-Sen'in üyesi vardır. Memurlarımızın yüzde 50'sinden fazlası Memur-Sen'e üyedir. Bütün bu gayretler bütün üyelerimizin özverili ve başarılı şekilde çalışması sonucu olmuştur. Geldiğimiz süre içerisinde sürekli kamuoyunda olan bir gündem oluşturduk."

 

Memur-Sen Muş İl Temsilciğine seçilen Diyanet-Sen Muş Şube Başkanı Feyat Asya ise Memur-Sen'in her zaman çözüm odaklı bir sendika olduğunu belirterek, "çalışanların ekonomik, sosyal, mesleki hak ve menfaatlerinin geliştirilmesine, Türkiye'nin demokratikleşmesine, sivilleşmesine ve özgürleşmesine katkı sunmak amacıyla en büyük desteği vermeye hazır olduğumuz herkesin malumudur."dedi.

 

Sendikacılığın haksızlığa karşı "hayır" demek olduğunu belirten Asya, "değer merkezli, çözüm odaklı, özlük ve özgürlük temelli, sadece tenkit eden değil, teklif de üretebilen bir yaklaşımla sürdürülen hak arama mücadelesinde Memur-Sen, kendine gösterilen teveccühün altında kalmayıp zirvenin hakkını verecektir. Sendikacılık, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı "hayır" diyebilmek ve mücadele etmektir. Meşru haklar ile yasal haklar arasındaki makası daraltmak için özlük; darbe severlere karşı darbe savar duruşuyla da özgürlük mücadelesi veren Memur-Sen, özgürlüklerin genişlediği oranda ekmeğin de büyüyeceğine inanmaktadır. Öfke ve sloganın yerine aklın ve bilimin öne çıkarılması gereken sendikal kulvarda insanların sağlıklı değerlendirme yapabilmesi, iş yapan ile gürültü çıkaranı ayırabilmesi, ancak demokrasinin teneffüs alanlarının genişlemesi ile mümkündür. Kamplaştırmayan kaynaştıran, ayrıştırmayan buluşturan bir anlayışla, toplumun bütün kesimlerine hitap eden bir yaklaşımı hayata geçiren Memur-Sen, demokratik iklim ılımanlaştıkça, gücüne güç katmaya devam edecektir."diye konuştu.

 

Gelir dağılımındaki adaletsizliğin ortadan kaldırılması ve kamu çalışanlarının milli gelirden hak ettiği payı alması için Memur-Sen'in hiçbir mücadeleden kaçınmayacağını dile getiren Asya, "Memur-Sen, bütün sosyal kesimlerin ve dünya mazlumlarının mağduriyetine karşı duyarlılığını da devam ettirecektir. Ülkemizde ekmeğin büyümesinin yolu, ekonomik istikrar ve demokrasinin bütün dinamikleriyle kurumsallaşmasından geçmektedir. Emeğin ve ekmeğin değerini sıfırlayan antidemokratik süreçlerin bir daha yaşanmaması için, 'kuruş değil, duruş sendikacılığı' yaparak farkının altını çizen Memur-Sen, ülke demokrasisinin korku tünelinden çıkma sürecinde çetelerin ve paramiliter yapıların ırgatlığını değil, halkın ırgatlığını yapmaya ve iradesini ipotek altına sokanların tutarsızlıklarını deşifre etmeye devam edecek; sorumlu, ilkeli, demokrasiden, özgürlüklerden ve haklıdan yana duruşunu muhafaza ederek, hak bildiği yolda, arkasındaki seslere aldırmadan yürüyecektir."dedi.

 

Memur-Sen Muş İl Temsilciliğini en iyi şekilde yürüteceğini ve çözümleri yerinde çözeceklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Devraldığımız görevin ağır bir sorumluluk gerektirdiğinin bilincindeyim. Sorumluluklarımı bir hakkın yerine getirmek için büyük bir azim ve gayretle çalışacağım. Bana yüklenen bu görev ve sorumluluğu bir ekip ruhu oluşturarak hep birlikte gerçekleştireceğimizden emin olabilirsiniz. Memur-Sen olarak, gelecek tasavvurumuzda özgür birey, sivil anayasa ve sivil toplumun olduğunu belirtmemiz gerekir. 'Sivil Anayasa' talebimizin hayata geçirilmesi için azami gayret göstereceğiz. 12 Eylül darbe anayasasının revize edilmesi için uğraşılmasının doğru olmadığını söylüyoruz. Halkın tercihlerine dayanan katılımcı bir Anayasa için yine inisiyatif alacağız. 12 Eylül 2010 Anayasa Değişikliği Referandumu'nda darbe anayasasının revize edilmesi sürecinde "Toplu Sözleşmeye de, Toplumsal Sözleşmeye de Evet" sloganı ile elimizi taşın altına koyarak çıktığımız yolculuk, memura "Toplu Sözleşme Hakkı"nı beraberinde getirmiştir."

 

Konuşmaların ardından Bütün İş kolları başkanlarının oy birliği ile il temsilciliğine Diyanet-Sen Şube Başkanı Feyat Asya seçildi. Sosyal İşler Sekreterliğine Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Bayram Güler, Mali Sekreterliğe Sağlık-Sen Şube Başkanı Fehmi Kuzey Vurar seçildi.

 

Eski Başkan Hamdullah Karasu'ya bir şükran plaketi takdim edildi. Memur-Sen Muş İl Temsilciliği'nde gerçekleşen devir teslim törenine Memur-Sen'e bağlı sendika başkanları ve üyeleri katıldı.
(İnan Sur-İLKHA)