BATMAN-DSİ Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, iklimsel faaliyetlere bağlı olarak ilerleyen günlerde sulama faaliyetlerine başlanacağı, bölge müdürlüğü alanında bulunan baraj ve gölet rezervlerinde meydana gelebilecek boğulma olaylarına karşı dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı.

 

Açıklamanın devamında: "Kış mevsiminde yağış nedeniyle sulama kanallarında biriken sular ve yaz mevsiminde de tarımsal amaçlı kanallara verilen suların boğulma olayları için risk oluşturduğu bilinmektedir. Söz konusu tesislerimiz inşa edilirken eş zamanlı olarak uyarı ve tanıtım levhaları da tesislerin uygun noktalarına ve uygun aralıklarda montesi sağlanmaktadır. Boğulma olaylarının yaşanmaması için tesislerimizin uyarı ve tanıtım levhaları açısından ihtiyacı ve temini hususunda gerekli çalışmalar zamanında ve düzenli olarak yapılmaktadır. Ancak sulama tesislerine konulan uyarı levhalarına ve basın yayın yoluyla yapılan tüm uyarılara rağmen boğulma olaylarının önüne geçilememektedir" denildi.

 

Açıklamada DSİ, İklimsel faktörlere bağlı olarak önümüzdeki günlerde 2012 yılı sulama sezonuna başlanacağı ve oluşacak mağduriyet ile can ve mal kaybından sorumlu olmayacaklarını belirtti. (Halid Coşkun-İLKHA)