DİYARBAKIR - Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) tarafından basılan "Kamusal Alana Girene Kadar Değil Zulüm Bitene Kadar" yazılı el broşürlerinin Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine ilgili mahkeme tarafından toplatılması kararına tepki giderek büyüyor.

28 Şubat Süreci Devam Ediyor!
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Tesettüre Çağrı Platformu (TES-ÇAĞ) Başkanı Muzaffer Karavil, yapılan hukuksuz ve keyfi uygulamalar 28 Şubat sürecinin halen devam ettiği göstergesi olduğunu söyledi. Yıllardır çözülemeyen başörtüsü sorununa yeni yeni sorunların eklendiğine dikkat çeken Karavil, İnanca saygısı olmayan bazı makamların keyfi ve ideolojik uygulamalarına devam ettiklerini söyledi.

Soğuk Odalarda Tecrit Ediliyorlar
Halen okullarına alınmayan, sınıflarından çıkartılarak soğuk odalarda tecrit edilerek psikolojik baskıların uygulandığını ifade eden Karavil, okuma haklarının ellerinden alınmak istendiğine dikkat çekti. Karavil, "Tesettürlü olarak okumak isteyenlere yaptıkları zulüm ile yetinmeyen bazı yetkili organlar, öğrencilerin ailelerine de kimi haksız uygulamalarla haklarında davalar açılmıştır. Bunlarla yetinmeyerek sindirme adı altında bazı aileler karakollara çağrılarak kendilerine hakaret edilmiştir." dedi.

STK`lar Susturulmaya Çalışılıyor
Karavil sözlerini şöyle sürdürdü: "Son olarak 28 Şubat post modern zulüm uygulaması Gaziantep`te başörtüsüne özgürlük için dağıtılan el broşürlerine tahammül etmeyen bir zihniyet tarafından toplatılarak halen devam ettiğini bir kez daha göstermiştir. Yine bu çerçevede bazı STK yöneticileri ifadeye çağrılarak rahatsız edilmişlerdir. Amaçları toplumun sorunları ile ilgilenme, kuruluş amaçları mazlumları koruma, inançlara sahip çıkma olan STK`lar maalesef susturulmaya çalışılmaktadır."

Yapılan Hukuksuzluğu Kınıyoruz
TESSEP`in "Kamusal alana girene kadar değil, zulüm bitene kadar" adlı slogan ile başlattığı haklı mücadelesini desteklediklerini açıklayan Karavil, her durumda yanlarında olduklarını belirtmek istediklerini ve yapılan tüm hukuksuzlukları şiddetle kınadıklarını açıkladı.
(M. Salih Keskin - İLKHA)