DİYARBAKIR - Doğruhaber Gazetesi ve İnzar Dergisi okuyucusuyla buluşuyor. Değişik il, ilçe ve köylerdeki okuyucularını ziyaret eden Gazete ve dergi temsilcileri, vatandaşların yoğun ilgi ve teveccühüyle karşılaşıyor.

 

Çınar'a bağlı Bulutçeker(Kubık) köyündeki okuyucularını ziyaret eden Doğruhaber Gazetesi Bölge Temsilcisi ve Araştırmacı Yazar Mehmet Baran, Doğruhaber Gazetesi Diyarbakır Temsilcisi Musa Azak ve İnzar Dergisi Diyarbakır Temsilcisi Cafer Selçuk köylülerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

 

Gazete ve Dergi temsilcilerini köylerinde görmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden vatandaşlar, ziyaretlerin devamını dilerken misafirlerine cömertçe ikramda bulunmaktan da geri durmadılar.

 

Bulutçekerli okuyucularıyla bir araya geldiği sohbette konuşan Araştırmacı Yazar Mehmet Baran, basın ve medyanın önemine değindi.

 

Medyanın bir çok otorite tarafından dördüncü erk alarak kabul edildiğine dikkat çeken Baran, Müslüman halkların doğru haber kaynaklarından beslenmesi gerektiğinin önemine işaret etti.

 

Baran Kürtçe yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: " Teknolojinin ilerlemesiyle bu gün dünyanın dört bir yanında bulunan insanlar birbirleriyle rahat bir şekilde iletişime geçebiliyor. Ve insanlar bu kanalla birbirlerini rahat bir şekilde etkileyip manipüle edebiliyor. Bugün dünyanın farklı coğrafyalarındaki Müslümanlardan kısa bir süre içersinde görsel ve işitsel olarak haberdar olabiliyoruz. Tam da bu nokta dikkatinizi bir noktaya çekmek istiyorum: 'Aldığımız haber kaynakları, bu haberleri kendi istedikleri şekilde mi servis ediyor, yoksa objektif olarak mı bu haberleri aktarıyorlar? Bunu iyi görmek lazım.' Bundan dolayı yaşadığımız coğrafyada ve tüm dünya üzerinde İslami basın ve medyanın güçlenmesi gerekir. Bu da ancak Müslümanların bu konuya daha fazla hassasiyet göstermeleri ile mümkün olabilir."

 

Baran'ın konuşmasından sonra Kubık köyünden 41 kişi Doğruhaber ve İnzar Dergisine abone olmak istediklerini belirterek yıllık aboneliklerini yaptılar. Bazı vatandaşlar da Doğruhaber Gazetesi ve İnzar Dergisinin yanı sıra Kelha Amed ve Nisanur Dergilerine de abone oldular.

 

Gazete ve dergi temsilcileri, köylülerle hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra köyden ayrıldı. (M Salih Keskin- İLKHA)