BİNGÖL - Bingöl'de 11 Nisan 2012 Çarşamba günü yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

Bingöl Gazetesi: Zazaca 'Yazı Dili' çalışmaları
1996 yılından bu yana Zazacayı standartlaştırma çalışmalarını yürüten Vate Çalışma Grubu 21. toplantısını Bingöl'de gerçekleştirdi.

Dilbilimci İhsan Espar Vate Çalışma Grubu'nun şimdiye kadar 15 toplantısını Avrupa ülkelerinde, özellikle İsveç'te, 15. ile 17. toplantılarını Diyarbakır'da, 18.'sini Dersim, 20.'sini Mardin ve 21. toplantılarına da Bingöl'de devam ettiklerini belirtti.

Bingöl Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya M.Malmısanıj, Munzur Çem, Deniz Gündüz, İhsan Espar, Roşan Lezgin ve Seyidxan Kurij'ında olduğu yaklaşık 20 dilbilimci katıldı. 09 Nisan Pazartesi günü başlayan toplantı bugün sona eriyor.


Bingöl Olay Gazetesi: "İnşallah Said Nursi Üniversitesi de kurulur"
AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, "İnşallah Bediüzzaman Said Nursi Üniversitesi de kurulur" dedi

AK Parti Bingöl Milletvekili Taş, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay'ın 'Üniversite bünyesinde Risale-i Nur ve Said Nursi Enstitüsü kurulacağı' sözlerine destek verdi.

Said Nursi'nin insanların dünya ve ahiret saadetleri için mücadele ettiğini ifade eden Taş, "Bediüzzaman Türkiye'nin bir ve beraber olmasında önemli bir etkendir. Kendi bölgem olduğu için biliyorum bugün özellikle doğu ve güneydoğuda Said Nursi'nin çok özel bir yeri vardır. Hangi görüşten olursa olsunlar herkesin Said Nursi'ye saygısı vardır" dedi.

Bingölün Sesi Gazetesi: Genç'te 4 köye üzüm bağı dağıtıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, çiftçilerin talebi doğrultusunda Nevşehir'den getirilen Bin 300 adet üzüm bağı çiftçilere dağıtıldı.

Bingöl Kent Haber Gazetesi: Bingöl Üniversitesi'ni Bakan Dinçer'e Sordu
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, Bingöl Üniversitesi hakkındaki iddiaları içeren yazılı soru önergesini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sundu.

Önergenin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından Anayasa'nın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını isteyen Baluken: "Üniversiteler ülkenin ve toplumun kalkınması için bilimsel bilginin üretilip toplum yararına sunulmasını gerektiren kurumlardır. Üniversitelerdeki eğitim ve öğretim sürecinin bilimsel, özerk ve evrensel değerlere uygun olması gerekmektedir. Bingöl Üniversitesindeki eğitim, öğretim ve yönetişim anlayışı ile ortaya konan uygulamalar gerek üniversite camiasında, gerek öğrenci camiasında gerekse de kent kamuoyunda tarafsız, bilimsel bir yaklaşımdan çok ideolojik bir yaklaşımın hâkim olduğu kanısını uyandırmaktadır" dedi.

Bingöl Haber 12 Gazetesi: 2 sığınak bulundu
Güvenlik güçleri tarafından helikopter destekli operasyonla terör örgütü mensuplarının kullandığı 2 ayrı sığınak ele geçirildi. (Nihat Kanat - İLKHA)