Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Ramazan'da gösterilen 'sigara' iradesinin tüm yıla yayılması gerektiğini belirtti.

Ramazan'da farklı bir manevi iklimin yaşandığını ve bunun sigarayı bırakmaya vesile olmasını dileyen Günlüoğlu, bu ayın insanların adeta irade gösterme yarışına girdiği bir dönem olduğunu belirtti.

Günlüoğlu, "Ramazan ayı bağlamında, gündelik alışkanlıkların dışına çıkma noktasında her birimiz adeta bir imkân buluyoruz. Hazları erteleme, vazgeçme noktasında bir disiplin kazanıyoruz. Çok şükür manevi değerlerine önem veren bir toplumda yaşıyoruz. Dolayısıyla bu idmanı her sene bir kere yapma durumuyla karşı karşıyayız. Normalde alkol kullanan bireylerin dahi, oruç tutan bireylere saygıdan ötürü, bu ay içinde alışkanlıklarını yapmamaya özen gösterdiği bildiğimiz bir gerçektir. Bu da ayrıca şunu gösteriyor ki yani 17-18 saat gibi aralıklarla bunlara ara verebilen insanlar aslında biraz daha irade gösterseler tütün, alkol gibi zararlı bağımlılıklar konusunda bütün bir yıla yayılacak iradeyi yine gösterebilirler. Dolayısıyla bunu da bir davet olarak buradan yapmak istiyorum: 17-18 saat içinde gösterebildiğimiz iradeyi, haydi gelin yıla yayalım. Bunu yapabilecek iradeyi de gösterelim." çağrısında bulundu.

"Bu vesile ile vatandaşların Ramazan Bayramını kutluyorum" diyen Günlüoğlu, bayramın tüm İslam dünyası ve insanlık âlemi için huzur ve barış getirmesini, sağlık ve mutluluklara zemin hazırlamasını temenni etti. (M. Salih Keskin - İLKHA)