Siirt Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Ramazan ayında tüketimi artan ekmek ve ekmek çeşitleri, et ve et ürünleri, süt ürünleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri işleyen üretim yerleri başta olmak üzere kent genelindeki denetimlerine aralıksız devam ediyor.

Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Demirhan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Halkımızın sağlıklı gıda tüketebilmesi amacıyla gıda maddeleri satış ve tüketiminin artış gösterdiği Ramazan ayında, işletmelerin genel temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğu,  gıdaların üretim, sunum, muhafaza ve depolama şartları ve ürün etiketlerinin kontrolü gibi konularda denetimlerimizi artıracağız. 2018 yılının ilk dört ayında yapılan denetim sayıları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 30 artış göstererek bin âdete ulaşmıştır." dedi.

Demirhan, açıklamanın devamında, ''En iyi denetçi tüketicidir.' ilkesi ile vatandaşlarımız alışverişlerini yaparken gıda ürünleri ile ilgili herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaları durumunda İl Müdürlüğümüzün 223 23 31 no'lu telefonunu veya Alo Gıda 174 hattını arayarak şikâyetlerini iletmeleri durumunda Gıda Denetim Ekiplerimiz tarafından gerekli denetim ve incelemeler yapılacaktır." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan-İLKHA)