Yatsı namazı sonrası genç hafızların imamlığında Mardin'in Midyat ilçesinin Yunus Emre Mahallesi'ndeki Hacı İsmail Nas Cami kılınan hatimle teravih namazına vatandaşlar ilgi gösteriyor.

3 yıldır hatimle teravih kılınan merkez Hacı İsmail Nas Cami İmam-Hatibi Abdurrahim Kaplan, hatimle teravih kılmanın önemine vurgu yaptı. Siyonistlerin işgali altında bulunun Kudüs'te ümmetçe teravih kılma duasında bulundu.

Hatimle teravih namazının sevabının büyük olmasının yanı sıra cemaatimiz arasında uhuvvet ve birliği sağlamayı amaçladıklarını belirten Kaplan şunları söyledi:

Kaplan, "Üç yıldır Midyat merkez Hacı İsmail Camiinde görevli olarak hatimle teravih namazını eda ediyorum. Cemaatten büyük bir teveccüh ve katılım var. Cami cemaati bu konuda çok memnun ve duacılar. Teravih namazından sonra cami cemaatine tatlı ve soğuk su ikramınız oluyor. Hasbihal ediyoruz, büyük bir kaynaşma içerisindeyiz. Hazreti Peygamber'in ifadesiyle 'Ramazan ayında cennet kapıları ardına kadar açılır, cehennem kapıları ise kapatılarak, şeytanlar zincire vurulur.' Bu günleri görmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

"Buruk bir Ramazan geçiriyoruz"

İşgalci siyonistlerin Filistin'deki katliamları nedeniyle buruk bir Ramazan geçirdiklerini belirten Kaplan, "Tabi bununla beraber buruk bir Ramazan'a başladık. Kudüs tutsaktır. Filistinliler mazlum ve mağdurdurlar, büyük bir zulme uğramaktadırlar. Bu durum bizi rencide etmekte ve üzmektedir. Dolayısıyla bu Ramazan'ı buruk bir şekilde geçirmekteyiz. Temennimiz odur ki, en yakın zamanda Kudüs'te, Mescid-i Aksa'da teravih namazını kılmaktır. Rabbim inşallah o günleri gösterir. Hazreti Peygamber'in sünnetini inşa etmemiz lazım. Bu şekilde Allah'ın izniyle Kudüs'ü fethetmek hayal olmaz. İnşallah yakın bir zamanda Rabbim bunu ümmete nasip eder." ifadelerini kullandı. 

"Hatimle teravih namazı ayrı bir tat, ayrı bir lezzettir"

Hatimle teravih namazının ayrı lezzet olduğunu belirten Kaplan, ayrıca Hazreti Peygamber'in sünnetini ihya ve inşa etme noktasında büyük bir gayret olduğunu söyledi. Kaplan, "Hatimle teravih namazı ayrı bir tat, ayrı bir lezzettir bu Hazreti Peygamber'in sünnetini ihya ve inşa etme noktasında büyük bir gayrettir. Bununla beraber Kur'an ayındayız. Kur'an'ın nazil olduğu aydayız. Bu sebeple hatimle teravihe katılan cemaatimiz Allah'ın izniyle bir ayın sonunda bir hatim tamamlamış oluyor. Bu da ayrı bir güzellik, ayrı bir tat ve ayrı bir lezzettir." şeklinde konuştu.  

Dargeçit Vaizi Nurullah Nur, "Bugün nasip oldu burada hatimle teravih namazımızı kıldık. Güzel bir duyguydu. Kıldıran kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Hakikaten kendilerini iyi yetiştirmişler. Hepimizin ibadetlerini, orucunu, dualarını Allah (celle celaluhu) kabul etsin. Hepimizi sağ salim bir şekilde nice Ramazanlara kavuştursun. İslam âleminin Ramazan ayı mübarek olsun. Allah (celle celaluhu) Ramazan'ın faziletini bizlere anlatırken özellikle Ramazan ayında Kur'an indirilmiştir. Yani özellikle Kur'an-ı Kerim bu ayda indirildiği için diğer aylardan üstün kılmıştır. Kur'an'ın nazil olduğu bir ayda Kur'an ile buluşmak onunla haşır neşir olmak, hatimle teravih namazı kılmak hakikaten o güzel bir duygudur." ifadelerini kullandı.  

"Hatimle teravih namazını büyük sevabından dolayı tercih ediyoruz"

Hatimle teravih namazına katılan cami cemaati de büyük bir sevap olduğundan dolayı tercih ettiklerini belirttiler.

Cami cemaatinden Adem Tekin ise "Kur'an-ı Kerim'in salt okunması ibadettir. Hatimle kıldığımız zaman ise onun sevabı kat be kat artıyor. Çok daha güzel oluyor, zorlanmıyoruz. Belki cemaatin en yaşlısıyım ama çok şükür güzel geçiyor. Herkese tavsiye ediyorum. Herkesi hatimle teravihe davet ediyorum." dedi.

Ekrem Bekin de "Hatimle teravih tek başına kılınan namazdan daha hayırlıdır. Onun için hatimle teravih namazını tercih ediyorum. Çok şükür 14 senedir hatimle teravih namazını kılıyorum. Hatimle kılınan teravih ise çok daha sevaptır. Çünkü bu ay ibadet ayıdır, yemek ayı değildir. Şükretmemiz lazım. Senede bir kere olan bir ibadettir. Rabbime şükürler olsun ki bizi tekrar teravih namazına ulaştırdı." şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç-İLKHA)