Elektrik faturasını geç ödediği için 2 katı fatura ödemek zorunda kaldığını belirten işletme sahibi Yılmaz Börü, 10 günlük fatura geç ödediğini için kendisine DEDAŞ tarafından haksızlık yapıldığını öne sürdü.  

Her ay kendisine ceza olarak yüksek fatura kesildiğini ifade eden Börü, her ay 2 bin 700 TL gelen faturanın 5 bin 400 geldiğini söyledi.

Börü, "Normalde her ay elektriğimiz 2 bin 700 TL geliyordu, bu elektrik faturası 10 gün gecikmeye düştü. DEDAŞ elektriği kesmeye geldiğinde ikaz ettiler, biz de yatıracağız dedik. Bu süreç üzerinden 3 gün geçti, 3 gün sonra faturayı yatırdık. Faturayı yatırmamıza rağmen sonraki gelen ay faturanın yüksek olduğunu gördük. Her ay 2 bin 700 TL gelen faturamız 2 katı yani 5 bin 400 lira gelmişti. DEDAŞ'a gittim itirazda bulundum. İtirazda bulunmama rağmen herhangi bir gerekçe gösterilmeden 'bu faturayı ödeyeceksiniz' dediler. Bu itiraz sürecinde diğer faturamız gelirken 5 bin liralık faturamız 10 bin TL oldu. Yani her gelen faturamız bir önceki ayın 2 katı geliyordu. Burada TEDAŞ'ın benden alabileceği gecikme zammı olabilir. Bu gecikmeyi değil de faturanın 2 katı olarak fazla para almaya başladı. Ondan dolayı onlarla halen bu sorunu yaşıyoruz. 10 bin TL'lik faturayı 15 bin TL'ye çıkardılar. Yani benim toplamda ödeyeceğim fatura 6 bin TL'dir. Ama 15 bin TL'lik bir fatura çıkarmışlar. Bu da o gecikmeden dolayı hep katlamalı geliyor. Ve 'bunu şu anda ödeyeceksiniz,' diyorlar." dedi.  

"Kaçak varsa gelip tespit etsinler"

"En son gelen fatura 3 bin 191 lira gecikme zammıyla beraber ödendi. Daha sonra 2 bin 700 TL gelmesi gereken faturamız 5 bin 400 TL geldi." diyen Börü şunları söyledi:

"DEDAŞ kendisi de diyor ki senin kullandığının en fazla 2 bin TL'dir. Bu gecikmeden dolayı kaçak sınıfına girmişsin ondan dolayı 2 katı fatura gelmiş. Biz kaçak kullanmamışız, eğer kaçak varsa gelip tespit etsinler. Biz 2 yıldır burayı kullanıyoruz. 2 yıldır gelen elektrik faturamız belli hepsi aydan aya ödeniyor. Bugüne kadar hiçbir sorun olmadı. Bu aylarda ekonomik bir kriz vardır. Herkeste bir ödeme sıkıntısı vardır. 10-15 gün veya bir ay gecikmiş olabilir. Bu gecikme zammını alabilir. Ama katlamalı nedir. Bir tefeci bile bunu yapmaz."

DEDAŞ'tan açıklama

Görüştüğümüz DEDAŞ yetkilileri ise EPDK mevzuatına göre geç ödenen faturaların yüksek geleceğini ve işlemlerde yanlış yapıldığı takdirde düzeltilebileceğini söyledi. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA)