Gaziantep'te, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tarımsal Destek Hibe Programı"na katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, siyonist terör çetesinin Filistinlilere yönelik yaptığı katliamları kınadı.

Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Bakan Fakıbaba, hükümetin tarımsal projelerinden ve çiftçiye yapılan desteklerle ilgili açıklamalarda bulunarak, 2002 yılında 1,8 milyar liralık desteği 15 milyara yükselttiklerini ifade etti.

Bu bölgenin bir insanı olarak Gaziantep ve Gazianteplilerle gurur duyduğunu belirten Fakıbaba, 2002 ve 2017 döneminde Gaziantep'e 1,3 milyar lira destek verildiğini, Gazianteplilerin verilen destekleri yaptıkları yatırımlarla 10 kat artırdıklarına inandığını belirtti.

Birlik ve beraberlik çağrısında bulunan ve en büyük zenginliğin de bu olduğuna vurgu yapan Fakıbaba, siyonist terör çetesinin Filistin'de yaptığı saldırılarda 60'ın üzerinde insanın şehit olduğunu, 3 binden fazla kişinin de yaralandığını anımsatarak, şunları söyledi:

"Günah değil mi, bunlar nasıl insanlar? Bunlar nasıl insan olduklarından bahsederler? Bunlar nasıl bir ülkeyi idare ettiklerinden, yönettiklerinden bahsedebilirler? Bu bölgede 8 milyonluk küçük bir devlet İslam âleminin bölünmüşlüğünden dolayı bütün Ortadoğu'yu karıştırıyor. İnşallah biz bunların üstesinden geleceğiz. Türkiye sadece buradaki insanların, Müslümanların yaşamı için değil, ümmetin yaşamı için çok önemli."

"Fıstığın fiyatının bu olmaması lazım"

"Bana 'Dolar artıyor, acaba biz hayvancılığa devam edelim mi, etmeyelim mi?' diye soruyorlar diyen Fakıbaba, "İnanın edin, vebali bu kardeşinizin boynuna. Çünkü Türkiye üretir. Burada hem üreticiyi hem sanayiciyi hem esnafı hem de tüketiciyi düşünmek zorundayız. Biraz önce valimiz fıstıktan söz etti. Ben bu yörenin çocuğuyum. Fıstık bahçem yok ama çok kardeşimin ve arkadaşımızın fıstık bahçesi var. Fıstığın bu bölge için Türkiye için ne kadar önemli olduğunu bilen birisiyim. Bizler bakanlık olarak fıstığa ne yapmamız gerekiyorsa, ne destek vermemiz gerekiyorsa bunu sağlayacağız. Kimsenin hiçbir şüphesi olmasın. Fıstık üreticileri tabi fıstıklarını depo edebilirler, istedikleri zaman satabilirler. Fakat başka işlerle uğraşıp fıstığın fiyatını yükseltmek için uğraşırlarsa tarım bakanı olarak beni karşılarında görürler. Fiyatı düşürmek için de gerekli tedbiri almaya başladık ve alırız. O nedenle bakın yeni mahsul gelecek, yeni mahsul sahiplerini rahatsız etmemek adına ben son uyarımı yapıyorum. Fıstığın fiyatı bu olmaması lazım. Üretici kardeşlerimize gerekli desteği vereceğiz." dedi.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da Gaziantep'in yüzölçümü küçük ama çalışma azmi çok büyük bir şehir olduğunu söyledi.

Yerlikaya, ihracatta 6. sırada bulunan kentin, un, makarna, irmik, Antep fıstığı üretiminde de Türkiye birincisi olduğunu belirterek, "Antep fıstığındaki fiyat yükselmesine ilişkin ilgili birimlerle biz bir araya geldik. 'Hükümetimiz bize lisanslı depo önderliği yaparsa, eğer mümkünse bir lira bile olsa sembolik olarak destekleme verirse, bu sektör kayıt altına alınacaktır.' dediler. Böylece fiyatlar kontrol altında tutulabilir." diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de coğrafyanın kader olduğunu belirterek, "Biz aynı kaderin, Fırat'ın çocuklarıyız. Bizim madenimiz, altınımız, petrolümüz yok ama bir o kadar değerli suyumuz, toprağımız, güneşimiz ve çiftçilerimiz var."diye konuştu.

Konuşmaların ardından, bu yıl için hibe programlarından yararlanmaya hak kazanan çiftçilerle sözleşme imzalandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)