Diyarbakır'da ikamet eden Saadet Tekin'in, devlet tarafından şehit stasüne alınan kardeşi Sait Özcan'ın bu durumu üzerine memur olabilmek için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Tekin'in başvurusunun, bir ağabeyi cezaevinde olduğu gerekçesiyle kabul edilmediği belirtildi.
İLKHA'ya konuşan Saadet Tekin, yetkililere seslenerek hakkı olan memurluğunu verilmesini talep etti.
Ağabeyi Sait Özcan'ın 1976 yılında askerlik görevini yaparken, askeri konvoyun trafik kazası geçirmesi sonucu hayatını kaybettiğini belirten Tekin, aradan geçen onca yıla rağmen istihdam edilmediğini söyledi.
Ağabeyinin, devlet tarafından "şehit" statüsüne alındığını hatırlatan Tekin, şehit yakınlarının devlet dairelerinde memur olarak istihdam edilmesi gerektiği yönündeki kanuna istinaden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurduğunu söyledi.
Tekin, "Başvurumu tamamlayıp 9 Haziran 2017'de evraklarımı Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne verdim. Aradan 2 ay geçti hiç haber gelmedi. 2 ay sonunda ne olduğunu öğrenmek için Müdürlüğe gittim. Ne olduğunu sordum. Onlarda, 'Herhalde senin bir ağabeyin cezaevinde, hüküm yemiş. Ondan dolayı çıkmayacak.' dediler. Ben de bir abimin cezaevinde ama bir abimin de askerde şehit olduğunu ve neden cezaevinde olan bir abim nedeniyle işe alınmadığımı sordum. Onlar da, 'Biz bilmiyoruz. Gidin farklı mercilerde soruşturun.' dediler. Aradan bir ay geçti tekrar soruşturdum, tekrar aynı şeyleri söylediler. Soruşturma devam etti. Ben umudumu kaybetmedim, bekledim. En son 9 Mayıs Perşembe günü istihdam talebimizin uygun görülmediğini içeren bir evrak geldi. Abim hükümlü olduğundan dolayı, ben de onun görüşüne gitmişim diye memurluk kadrosu çıkmadı." ifadelerini kullandı.
"Abimin mağduriyetinin giderilmesini beklerken bir de biz mağdur edildik"
"Abim 28 Şubat süreci ve FETÖ yargısının mağdurudur. Onun mağduriyetinin giderilmesini beklerken biz de mağdur edildik." diyen Tekin, "Ben burada sadece hakkımı istiyorum. Onlardan sadaka istemiyorum, bir yardım talebinde bulunmuyorum. Neden mağdur ediliyoruz? Neden bu hak bize tanınmıyor? Ya bu yasa kaldırılsın ya da böyle bir umut verilmesin ve insanlar sömürülmesin. Hakkımı yine soracağım, sonuna kadar hakkımın arkasındayım. Zaten geciktirilmiş bir haktır. Bunun bir an önce giderilmesini istiyorum." diye konuştu. (Mehmet Çelik, Emrah Deniz-İLKHA)