İbrahim Sevgili / DOĞRUHABER

Leyla bebek…
 
“Hangi suçtan dolayı katledildi?”  (Tekvir sûresi ayet:9)

Siyonist terör rejimi israil`in, geçtiğimiz pazartesi günü Gazze'de gösteri düzenleyen Filistinlileri hedef alan saldırısında, 8 aylık Leyla, katliamın "en küçük şehidi" oldu. Terör rejimi, Gazze sınırında ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını protesto ederek gösteri düzenleyen Filistinlilere yönelik katliam yaptı. Katliamda 8 aylık Leyla bebek de işgal güçlerinin attığı göz yaşartıcı gaz bombalarından etkilenerek hayatını kaybetti. Saldırılarda şu ana kadar 8`i çocuk 63 Filistinli şehid edildi. Anadolu Ajansına (AA) konuşan Leyla'nın annesi Meryem el-Gandur, işgal güçlerinin, sevmeye doyamadığı yavrusunu elinden aldığını söyledi. Gözü yaşlı anne Gandur, katliam günü Leyla hasta olduğu için gösterilere katılamadığını ancak kendisinden habersiz Leyla'nın 13 yaşındaki abisinin kardeşini alarak anneannesinin yanına gösterilerin olduğu Gazze sınırına götürdüğünü anlattı. Kızının her daim gülen bir bebek olduğunu ifade eden Gandur, göz yaşartıcı gaz bombaları nedeniyle yaşamını yitiren evladının ölümünden terör rejiminin sorumlu olduğunu belirtti.

“İŞGAL GÜÇLERİNDEN ONU KORUMAK İSTEDİM”

Leyla'nın anneannesi Heyam Ömer de işgal güçlerinin, gösteriler sırasında çocuk ve bebeklere aldırış etmeden gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandığını anlatarak, "İşgal güçleri göz yaşartıcı gaz bombaları atmaya başladığında onu korumak istedim, eve getirdim. Bebeğin rengi değişmişti. Koşarak hastaneye götürdüm ancak doktorlar göz yaşartıcı gaz bombaları nedeniyle şehit olduğunu söyledi." dedi. Ömer, terör rejiminin, Filistinlilere yönelik katliamlarının hesabını vermesini istedi.

63 ŞEHİTTEN, 8`İ 18 YAŞIN ALTINDA

İşgalci ABD Başkanı Donald Trump'ın daha önce aldığı karar doğrultusunda, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini resmen Kudüs'e taşıması, bölgede infiale yol açtı. Terör rejimi askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan Filistinlilerden 63`ünü şehit etti, 2 bin 770'den fazlasını yaraladı. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, şehitlerden 8'inin 18 yaşın altında çocuk, yaralılardan ise 225'inin çocuk ve 86'sının kadın olduğu açıklanmıştı.

FİLİSTİN, İSRAİL`İN KATLİAMLARINI UCM'YE TAŞIYOR

Filistin yönetimi, terör rejimi israilin Filistinliler aleyhinde işlediği savaş suçlarına ilişkin dosyaların Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) sevki için resmen talepte bulundu. Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur Filistin'in Sesi radyosuna yaptığı açıklamada, israilin Filistinliler aleyhinde işlediği savaş suçlarına ilişkin dosyaların UCM'ye sevk edilmesi için resmen talepte bulunduklarını belirtti. Filistin yönetimi önceki gün, "Yahudi yerleşim birimleri inşasını resmi olarak UCM'ye taşımaya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nin (BMGK) olağanüstü toplantıya çağrılmasına, Filistin'in uluslararası ajanslara üye olmasına, Filistin Ulusal Konseyinde alınan kararın uygulanması ve Filistin-israil ilişkilerinin sınırlandırılması için FKÖ Merkez Komitesi, Yönetim Kurulu ve hükümet üyelerinden oluşacak bir komite kurulmasına" karar verdiğini duyurmuştu.

BMGK`DA SORUŞTURMA TALEBİ ABD'YE TAKILMIŞTI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), Gazze sınırındaki protestolarda işgal güçlerinin 63 Filistinliyi şehit ettiği katliama ilişkin soruşturma talebi ABD'nin engeline takılmıştı. BMGK'nin geçici üyelerinden Kuveyt, konseyden Gazze'deki şiddet olaylarından endişe ve üzüntü duyulduğunu belirten onlarca Filistinlinin şehit edilmesine dair soruşturma başlatılmasını talep eden bir açıklamanın kabul edilmesini istemişti. Diplomatlar, Gazze sınırındaki protestolarda işgal güçlerinin onlarca Filistinliyi şehit ettiği katliama ilişkin BMGK'nin "bağımsız ve şeffaf" soruşturma talebine ABD'nin karşı çıktığını açıklamıştı.