Mardin'in Kızıltepe ilçe merkezindeki en işlek caddelerden biri olan Şanlıurfa Caddesi'nde, 31 Mart'ta başlayan doğalgaz çalışmasının ardından elektrik hattını yer altına döşeme çalışması başlatılmıştı.

Çalışmaların geç yürütüldüğünden yakınan esnaf; her tarafın köstebek yuvasına döndüğünü, yağmur yağdığında çamur içerisinde kaldıklarını belirterek çalışmaların bir an önce hızlandırılıp bitirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

"Çalışmaların hızlandırılmasını ve bu güzergâhın bir an önce bitirilmesini istiyoruz"

Yağmur yağdığında her tarafın çamur içerisinde kaldığını hem vatandaşların hem de esnafların perişan olduğunu söyleyen Şükrü Aslan, "Trafik allak bulak, yağmur yağdığında çamurdan dolayı müşterilerimiz gelip gitmekte çok sıkıntı çekiyor. Çalışmaların hızlandırılmasını ve bu güzergâhın bir an önce bitirilmesini istiyoruz. İlk önce doğalgaz çalışması dediler sonra elektrik yer altı çalışması dediler sonra belediye geldi, kazdı, çalışma bir aydan fazladır sürüyor. Yağmur yağdığında suyun gideceği bir yer yok, her taraf çukur, araçlar gidip gelmekte sıkıntı çekiyor. Yetkililerden bir an önce çalışmalarını hızlandırıp işlerin bitirilmesini talep ediyoruz." dedi.

"Yağmur yağmadığında toz yağdığında ise çamur içinde kalıyoruz"

İlk önce kendilerine çalışmaların 10-15 gün içerisinde bitirileceğinin söylendiğini ama bir ayı geçmesine rağmen çalışmaların halen bitmediğinden yakınan Abdulilah Özgün, şöyle devam etti:

"Çalışmaların 2-3 ay daha süreceği söyleniyor. Yağmur olmadığında toz içerisinde kalıyoruz, yağmur yağdığında çamur içinde kalıyoruz. Vatandaş geçmekte zorlanıyor. Hepimiz sıkıntı yaşıyoruz. Zorunlu olmadıkça işi olmayan biri buradan geçmiyor, haliyle bu işimize de yansıyor. Esnaf olarak sıkıntı çekiyoruz. Her taraf yıkık, göçük, sanki Suriye'deki savaşı yaşıyoruz. Bir yer bitmeden başka bir yerde çalışma yapılıyor, her yer köstebek yuvası gibi çamur, toz içerisinde! Yetkililerden bir an önce ekiplerin artırılması ve çalışmaların hızlandırılıp bitirilmesini istiyoruz."

"Böyle devam ederse esnaf kepenk kapatmak zorunda kalacak"

Geldiği mahallede çamur olmadığını ama çarşı merkezine geldiğinde çamur içerisinde kaldığını belirten İbrahim Burak, "Bu çalışmalardan dolayı esnaf iş yapamıyor böyle devam ederse esnaf kepenk kapatmak zorunda kalacak, her taraf çamur içerisinde, berbat halde, Kızıltepe halkı bunu hak etmiyor. Yaşadığımız bu sıkıntıların bir an önce giderilmesi gerekir." ifadelerini kullandı.

"Bu çukura birkaç araba düştü"

Esnaflardan Halim Eke ise "İlk önce doğalgaz çalışması başladı, sonradan da DEDAŞ çalışması başladı. Çukurları görüyorsunuz. Bu çukura birkaç araba düştü, doğru dürüst bir çalışma yok. Görüldüğü gibi tam bir rezalet! Bir çukur kazıldığında kimsenin içerisine düşmemesi için etrafının kapatılması lazım ama herhangi bir engel yok. Yaklaşık bir buçuk aydır bu haldeyiz." diyerek tepkisini dile getirdi. (Mehmet Aslan-İLKHA)