BATMAN- Yaklaşık 5 ay önce DEDAŞ tarafından elektrik hatlarının yeraltına döşenmesi nedeniyle yapılan kazı çalışmalarından sonra Selahaddin Eyyubi 1. Caddenin onarılmaması esnafı mağdur etti. Bir zamanlar kentin en işlek caddelerinden olan 1.Cadde`de şuan in cin top koşturuyor.
 
Yetkililerin duyarsızlığı nedeniyle iş yapamayan esnaf çileden çıktı.Selahattin`i Eyyübi 1. Cadde esnafından Süleyman Güneş, Abdullah İraz, Veysi Güler, Aydın Kızmaz, Hayrettin Çınar ve Ahmet Başaran adlı esnaflar bir araya gelerek yetkilileri acilen göreve çıktı.
 
1. Cadde`de esnaflık yapan vatandaşların sözcüsü olan Süleyman Güneş, yapılan çalışmaların 1. Cadde`de bulunan esnafı perişan ettiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Şuanda 1.Cadde`de 35 dükkân kiralık veya satılık; ama kimse sormuyor bile. Ne kiralanıyor nede alınıyor. Daha önceleri burada bir dükkân, Diyarbakır Caddesinin iki dükkânı ediyordu"
 
Daha önce de caddenin sorunlarıyla ilgili birkaç defa belediyeye müracaat ettiklerini ifade eden Güneş, "Uygulamayla ilgili projelerimiz vardı. Zamanında söyledik maalesef halen yerine getirilmemiş şimdi de bu taleplerimizin peşindeyiz. Caddenin genişlemesi gerekiyordu, bunda hemfikirdik belediyeyle. Elektrik çalışmaları bittikten sonra kaldırımlar yenilenecekti cadde büyütülerek asfaltlanacaktı. Daha önce bunu da dile getirmiştik, caddemiz bu şekilde halktan uzaktır. Alış verişle ilgili dikkat çekici bir şeyle olmasa cadde işlemiyor" şeklinde konuştu.
 
Güneş, "Bu konuyu valiliğe, belediye ve yetkililer kimse ricayla isteklerimizi dile getirdik. Bu cadde Batman`ın birinci caddesidir. Bu hal hepimizi ilgilendiriyor. Şehir minibüsleri için yakınlarda bir durağın olması gerekiyor. Şehre hitap edecek büyük bir otoparkın olması gerekiyor. Bu, sadece 1. ve 2. caddenin ihtiyacı değil, buralarda bulunan bütün esnafların sorunudur" dedi.
 
Hizmet Edilmezse Vergilerde Alınmasın
Son olarak Güneş, "Eğer bu sorunlarımız çözülmese esnaf olarak kepenklerimizi kapatacağız. Belediyeye ve Valiliğe başvurduğumuz halde bir çözüm bulunmadı. Acaba 1. Cadde Batman`ın bir parçası değil midir? Eğer bizlere hizmet edilmezse vergilerde alınmasın. Yetkililerden biran önce çözüm bekliyoruz. Yoksa eylemlerimize devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
(M. Sait Çelik - İLKHA)