MARDİN - Mardin Belediyesi, hem çevre kirliliğinin önüne geçmek ve bu konuda toplumsal duyarlılığı artırmak, hem de tekerlekli sandalyesi olmayan veya eskiyen engelli vatandaşların derdine derman olmak gibi birçok amaç doğrultusunda başlattığı proje, ilk meyvelerini vermeye başladı. Projeden haberdar olur olmaz harekete geçen Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri, hemen plastik kapağı biriktirmeye başladılar. Toplanan plastik mavi kapaklar, öğrenciler tarafından PTT aracılığıyla paketler halinde "Türkiye Sakatlar Derneği`ne" gönderildi.
 
Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, ``Engelli kardeşlerimiz ve toplum için yapılacak her faydalı işte en ön sırada olmak istediklerini belirterek, tüm halkımızı bize destek olmaya ve bu her iki konuda da, yani hem çevre, hem de engelliler hususunda duyarlı olamaya çağırıyorum" dedi.
 
Ayanoğlu ,``Onların hayata tutunmalarına yardımcı olmak hepimiz için bir insanlık görevidir. Bu proje hem çevreye olan duyarlılığı artırıyor, hem de engelli kardeşlerimize destek sağlıyor, bu sebeple düşünen ve uygulayan herkese gönülden teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. (Mehmet Arasan - İLKHA)