Adıyaman Anadolu Lisesi öğrencileri, 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı Kapsamında okulun sergi salonunda kurdukları stantlar ile farklı alanlara dikkat çekmek bilgilerini gelenler ile paylaştılar.

Okulun sergi salonunda yöresel yemekler ile onların yapımını anlatan bilgiler, Adıyaman şivesi ile söylenen yazıya geçmemiş şiirler ve masallar, kanser, Achoo sendromo ve daha birçok konu ile ilgili misafirler bilgilendirildi.'

Okul Müdürü Abdulkerim Işık konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu sergimiz de öğrencilerimizin yıl boyunca danışman öğretmenleri ile birlikte gerçekleştirdikleri çalışmaları sergiledik. Misafir öğrencilerimize, velilerimize yönelik özellikle yenilikçi orijinal bir bakış açısı geliştirmek, öğrencileri üretken hale getirmek için TÜBİTAK tarafından desteklenen proje okulumuzda yıllardır geleneksel hale geldi. Bu yıl da fuarımız 3 gün boyunca öğrencilerimizin ve velilerimizin beğenisine açık olacak. Çocuklarımız düşünce yapılarını, konuya bakış tarzları, farklılıkları ortaya koymaya çalışacaklar. Alışılmışın dışında meselelere çözüm üretmeye çalışacaklar. Zaten eğitiminde temel hedefi budur. Bu yönü ile çocuklarımızın geleceğine yönelik çalışmalar içeresindeyiz." ifadelerini kullandı.

Adıyaman'ın sözlü kültürünü sergileyen 11'inci sınıf öğrencilerinden Abdulkadir Özsaygın projenin amacını şöyle açıkladı: "Projenin amacı Adıyaman'daki sözel geleneğindeki yazıya geçirilmeyen masalları büyüklerimizden dinleyip Adıyaman ağzı ile yazıya geçirmek. Ve masalların unutulmasının önüne geçmiş olacağız."

Ceylan Güder isimli öğrenci ise, Achoo sendromonun ne olduğu hakkında bilgi verdi. Güder, "Achoo sendromo güneşte hapşırma demektir. Hapşırmanın nedeni glibal enfeksiyonar, kötü kokular ve tozlar hapşırmamıza sebep olur." dedi. (Cemil Özdaş - İLKHA)