Edinilen bilgilere göre, ilçeye bağlı Akdam köyü Eseler Mahallesinde İsmet Bozdoğan`ın (40) kullandığı 01 RU 530 plakalı motosiklete, Mutlu Özdemir idaresindeki 01 VH 799 plakalı otomobil çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü İsmet Bozdoğan`ın sol bacağı koparken, yanında bulunan Kazım Ercan`ın (29) bacağından ve kafasından yaralandığı öğrenildi. 

Yaralılar kaza yerine çağırılan ambulanslarla Kozan Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumları ağır olan yaralılardan Kazım Ercan, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine; diğer yaralı İsmet Bozdoğan ise, Adana Ortadoğu Hastanesine sevk edildi. Yaralının yakınları Kozan Devlet Hastanesine koşarken, yaralılardan İsmet Bozdoğan`ın annesi Melahat Bozdoğan sinir krizleri geçirdi.

Adana Ortadoğu Hastanesine kaldırılan ve kazada bir bacağı kopan iki çocuk babası İsmet Bozdoğan`ın hayatını kaybettiği öğrenildi. Öte yandan ise kafasından darbe alan Kazım Ercan`ın ise hayati tehlikesinin devam etiği öğrenildi.

Kazada yaralanan Kazım Ercan`ın, geçtiğimiz ay meydana gelen baraj faciasında kayıp olan baraj işçisi Hasan Polat`ın teyzesinin oğlu olduğu ve arama çalışmasına yardım etmek için arkadaşı ile olay yerine gittiği belirtildi.

Bu arada otomobil sürücüsü Mutlu Özdemir`in Gökdere Köprü Barajında mühendis olarak çalıştığı ve Jandarma tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Öte yandan, Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tünelinin kapağının patlaması sonucu kaybolan 5 işçinin bulunması için dün Göksu Nehri`nde geniş kapsamlı arama çalışması başlatılmıştı.