DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Belçikalı Maria, Müslüman Oldu
Belçikalı Katleen Maria Josef Kusseneers, Batmanlı bir genç ile tanışınca tanıdığı İslamiyeti araştırdı ve Müslüman olmaya karar verdi. Batman`da Müslüman olan genç kız, nişanlandığı İlyas kara ile dünya evine girecek.

Sizinle Neyi Konuşacağız
Başbakan, il başkanları toplantısında konuştu, BDP`ye sert eleştiriler yaptı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin il başkanları toplantısında konuştu. Muhalefet partilerine sert eleştiriler yapan Başbakan Erdoğan, BDP`nin `konuşalım` önerisi için ise, ağır sözler söyledi. Erdoğan, BDP`ye yönelik "Sizinle neyi konuşacağız, siz kendinizi idare edemiyorsunuz`` dedi.

Diyarbakır Söz: Olaylı Müftü Müfettişlik
Hakkında birçok iddia ortaya atılan ve ilçedeki Kur`an Kurslarını kapatmaya çalışmakla suçlanan Sur İlçe Müftüsü Hasan Yakut, müfettişlik oldu.

Evleri Yanan Aile Sokakta Kaldı
Diyarbakır`da elektrik kontağından çıkan yangında evleri yanan 7 kişilik Kardeş ailesi sokakta kaldı. Yangında ev ve eşyaların yanı sıra evlilik hazırlığı yapan Şeymus Kardeş de kendi alın teriyle kazandığı parayla aldığı çeyizlik eşyaların yanması nedeniyle sevdiği kızı istemekten vazgeçti.

Güneydoğu Güncel: Diyarbakır Cezaevi Şad Akar
12 Eylül döneminde işkence ve ölümlerin en yoğun şekilde yaşandığı Diyarbakır Cezaevinde, yaşananların mağdur ve tanıkları gazetemiz Güncel`e konuştu.

İki Aile Sokakta Çatıştı
Diyarbakır`da çocuklar yüzünden çıkan kavga silahlı meydan savaşına döndü. Çocukların kavgasına karışan iki aile fertleri av tüfeği ve tabancalarla çatıştı, 3 kişi yaralandı. (M. Salih Keskin - İLKHA)