BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformuna üye dernekler Nisan ayı itibarıyla Türkiye`nin her şehrinde yoğunluklu olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde adeta Kutlu Doğum seferberliği yapmış durumda. Hemen, hemen her gün bir yerde kutlu doğum etkinliği düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye dernekler kutlama yaptıkları şehir, ilçe, belde ve köylerde vatandaşların evlerini tek, tek gezerek halkı Kutlu Doğum programlarına davet ediyorlar.
 
Bu hayırlı yarışta geri kalmayan Gercüş Enfa-Der, 7 Nisan Cumartesi günü düzenleyeceği Kutlu Doğum programına yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Enfa-Der üye ve gönüllüleri Gercüş Köylerinde ve şehir merkezinde ev, ev dolaşarak davetiyeleri halka verip etkinliğe davet ediyorlar.
 
Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Gercüş Enfa-Der Başkanı Yasin Dursun, öncelikle Müslümanların, genel olarak tüm insanlığın Resulullah`ın (sav) yeryüzüne teşrif ettiği bu ayın değerini iyi bilmeleri gerektiğini ifade etti. Dursun "Eğer Resulullah (sav) yeryüzüne gelmeseydi insanlık hep cehalet içinde birbirine zulüm ederek yaşayacaktı. Onun yeryüzüne gelişi ve Allah`ın (cc) dinini insanlığa anlatmasıyla yeryüzünde zulüm ve haksızlık bitti. Onun yerini hak ve adalet aldı. Bu nedenle Resulallah`ı canımızdan daha çok seviyoruz" şeklinde konuştu.
 
Dursun, "Gercüş Enfa-Der olarak biz de Resulallah`a olan bu sevgimizden dolayı onu her yıl açık alan mevlüd etkinlikleri düzenleyerek Alim ve Mollalar aracılığıyla halkımıza tekrar ve tekrar hatırlatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Dursun, 7 Nisan Cumartesi günü düzenleyecekleri Kutlu Doğum etkinliğinin miting havasında geçmesini istediklerini belirterek tüm Gercüş halkını etkinlik günü saat 13.00`da Mescidi Aksa Camii yanında bulunan mevlüd alanına davet etti. (Masum Günaydın - İLKHA)