Filistin ve İslam Dünyası büyük bir alimi ve dava adamını daha kaybetti. Filistin Alimleri Birliği Başkanı ve Hamas milletvekili Şeyh Hamid El-Beytavi bugün (4 Nisan Çarşamba) Kudüs kentinde yattığı hastanede hayata gözlerini yumdu. Sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine nakledildiği Kudüs’teki El-Makasıd Hastanesi’nde yaklaşık dört hafta yatan Şeyh Hamid El-Beytavi, Ürdün’de tedavi olmasını reddeden  İsrail yönetiminin özel izniyle Kudüs’e gitmişti.

Şeyh Hamid El-Beytavi’nin durumu  İsrail güçlerince gözaltına alınıp idari hapis cezasıyla cezalandırılmasının ardından kötüleşmiş ve şekeri yükselmiş, buna rağmen İsrail cezaevinde tedavi olmasına izin vermemiş ve Şeyh El-Beytavi özgürlüğüne kavuştuktan sonra parmaklarından bazılarını kaybetmek zorunda kalmıştı.

İsrail  yönetimi Şeyh Hamid El-Beytavi’ye karşı düşmanlığını vefatından sonra da sürdürerek, cenazeyi almak için Ramallah’tan Kudüs’e gitmek için başvuruda bulunan oğullarına izin vermedi.

Şeyh Hamid El-Beytavi, Batı Yaka’nın ve 1948′de işgal edilen Filistin topraklarının önde gelen alimlerinden ve Müslüman Kardeşler’in Filistin kolunun kurucularından biriydi. Filistin Alimleri Birliği Başkanı da olan Şeyh Hamid El-Beytavi, aynı zamanda Hamas milletvekiliydi. Şeyh Hamid El-Beytavi, Kudüs’e girişi yasaklanıncaya kadar Mescid-i Aksa’da imam ve hatip olarak da görev yaptı.