Bismil'de okuma bilinci oluşturmak amacıyla kırsalda yaşayan öğrencilere kitap dağıtımı yapan Bismil TEMA Vakfı Şube Başkanı Engin Akyol, kitap okuma bilincinin oluşması için düzenledikleri kampanya hakkında bilgi verdi.

Eğitimde çıtayı yüksek tutmak ve eğitimi anlamlı hale getirmek adına zor durumda olanlar ve kırsaldaki okullarda okuyan öğrencilere kitap vermeye başladıklarını belirten Akyol, "Geleceğimizin teminatı olan gelecek kuşağımızı daha duyarlı bir birey olarak yetiştirmek adına böyle bir kampanya başlattık. Gerek çevrenin gerek yeşil alanların korunması ve gerekse de okuma bilincinin arttırılması adına hep birlikte güzel bir hizmette bulunuyoruz. Her şeyin en temel kaynağı eğitimdir. Eğitimli bir toplum, geleceğini garantiye almış demektir. Böyle bir toplumun oluşabilmesi için çok çok kitap okumamız lazım." ifadesini kulandı.

Eğitim seviyesi yükseldikçe bilinçli, doyumlu, mutlu yaşayan insanların sayısının da artırdığına dikkat çeken Akyol, "Bu öyle bir süreçtir ki, eğitim insanı geliştirirken insan da eğitimi geliştirir. Eğitimin temel aracı ise kitaptır. Kitap okumayı sevmek, okuma alışkanlığı kazanmak bu anlamda toplumun geleceği için çok önemlidir." dedi.

Eğitimcilerin, bilinçlendirme işini üstlenmeleri ve nesilden nesille aktaracakları bir miras haline getirmeleri gerektiğinin altını çizen Akyol, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ama biz bu bilinci oluşturamazsak çocuklarımız medya, telefon veya çevresel faktörlerin etkisine sürüklenip gideceklerdir. 'Eğitim varsa ve devam ediyorsa toplumun cehaletten kurtularak modern bir topluma doğru gideceğine dair bir umut vardır' demektir."  (Hasan Gündüz-İLKHA)