Peygamber Sevdalıları Platformu Türkiye geneli olarak düzenlenen ve Siirt'te 6 bin 200 kişinin katılım sağladığı siyer sınavında dereceye giren 48 kişiden Siirt merkezde oturanlara ödülleri verildi.

Ödül almaya hak kazanıp ilçelerde ikamet eden hak sahiplerinin hediyeleri ise adreslerine teslim edilecek.

"Yaklaşık 6 bin 200 kişi sınava katılım sağladı"

Düzenledikleri siyer sınavı hakkında değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Siirt İl Koordinatörü Sabahattin Keleş, Peygamberi tanıtmak için uğraşmanın kendileri için büyük bir şeref olduğunu, verilen ödüllerin ise bu işin şekeri balı olduğunu söyledi.

Keleş, "Hamd olsun' ki bu senede sınavımızı başarı ile gerçekleştirdik. Yaklaşık 6 bin 200 kişi sınava katılım sağladı. Siirt ilimizde 48 kişi ödül almaya hak kazandı. Allah'a hamd olsun ki siyer sınavına katılımlar her yıl artarak devam ediyor. Rabbimize şükrediyoruz. Hazreti Peygamberi tanıtmak için uğraşmak bizim için büyük bir şereftir. Yediden yetmişe her kesin Hazreti Peygamberi tanıması bizi mutlu ediyor. Alınan ödül ise bu işin şekeri balı oluyor. İnşallah budan sonrada aynı şekilde devam ederiz," dedi.

Hazreti Muhammed'in (Aleyhisselâm) hayatını öğrendiğim mutluyum

Peygamber Sevdalılarının düzenlemiş olduğu siyer sınavına 2'nci kez katıldığını belirten Haydar Dayan, kitaptan çok etkilendiğini belirterek, "Çünkü Hazreti Muhammed'in (Aleyhisselâm) bütün insanlığa örnek olduğunu öğrendim. Hazreti Peygamberin hal ve hareketlerinin, yaşayışının bizlerde bulunmadığını öğrendim. Hazreti Peygamberin yürüyen bir Kur'an olduğunu anladım. Bu sebeple onun gibi ahlaklı olabilmek için çok çalıştım. Hayatını öğrendiğim mutluyum çünkü kazandığım ödül geçici bir şey fakat Peygamberimizin hayatından öğrendiklerim kalıcı olacak." şeklinde konuştu.

"Peygamber efendimizden adaletli olmayı öğrendim"

Siyer sınavında dereceye giren ve bisiklet almaya hak kazanan Halit Kaçar ise Peygamber efendimizin hayatı ve kişisel özelliklerini öğrenmek için sınava girdiğini fakat ödül almanın da hoşuna gittiğini söyledi.

Kaçar, "Sınavda dereceye girdiğim için çok mutlu ve heyecanlıyım. Başarılı olabilmek için verilen siyer kitabını 3 kez okudum ve her defasında kitabı daha iyi anladım ve Peygamber efendimizden, insanlara karşı adaletli olmayı, insanlara zulüm etmemeyi ve barış içinde yaşamak için gerekli olan her şeyi öğrendim. Aslında ben bu sınava Peygamber efendimizin hayatını öğrenmek ve onun özelliklerini bilmek için girmiştim. Fakat ödül almakta hoşuma gitti," ifadelerini kullandı.(Murat Orhan İLKHA)