Bosna Hersek dönüşü uçakta açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, ABD ve Fransa'nın Suriye açıklamaları hakkında, "ABD ve Fransa vardiya değişimi yapıyor." dedi.

Yıldırım, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un YPG açıklamasına da tepki gösterdi. Macron'un tutumunun kabul edilmez olduğunu belirten Yıldırım, "NATO müttefiki Fransa'nın bu hareketi ağır bir tahriktir." ifadelerini kullandı.

Macron'un Afrin operasyonuna işgal demesi ve YPG'lileri sarayında ağırlamasını hatırlatan Başbakan Yıldırım, "Macron iki defa çam devirdi. Macron'un tutumu kabul edilemez." şeklinde konuştu

ABD Başkanı Trump'ın "Yakın zamanda Suriye'den çekileceğiz." açıklamasını da değerlendiren Yıldırım, ABD'de Suriye konusunda kafa karışıklığı yaşandığını ancak Türkiye'ye açısından Trump'ın açıklamalarının bağlayıcı olduğunu vurgulayarak, "Trump'ı açıklamalarından dolayı tebrik ediyorum. Doğru bir karar vermiştir." dedi.

Sincar'daki son durumu da değerlendiren Yıldırım, "Irak merkezi yönetimi duyarlı davranıyor. Kısmen çekilme var ama durum tespiti yapıyoruz." diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, Rusya ile Batılı ülkeler arasında gelişen casus krizine de değinerek "Nostaljik faaliyetlere katılma lüksümüz yok," değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)