28 Şubat mağdurlarının adil bir şekilde yargılanması için MAZLUMDER tarafından Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması düzenlendi. Açıklamada, 28 Şubat mağdurları için adalet arayışına devam edileceği vurgulandı.   

MAZLUMDER 28 Şubat mağdurlarının mağduriyetlerinin giderilmesi adına her çarşamba yapmış olduğu basın açıklamalarına 28 Şubat 2018'de Saraçhanede yaptığı basın açıklamasıyla son verdiğini söylemişti.  

28 Şubat mağdurlarının adil bir şekilde yargılanması ve adaletin yerini bulması adına bıkmadan usanmadan mağdurların serbest bırakılana kadar basın adalet arayışına devam edileceği ifade edildi.

Basın açıklamasından önce bir konuşma yapan Mahmut Kar, "Bu mağduriyetlerin giderilmesi adına ne hukuki ne de siyasi anlamda hiçbir engel yoktur. Zira 28 Şubat'tan bugüne 2013 yılı 17-25 Aralık sürecine kadar mağduriyetler yaşayan herkes Türkiye'deki yargı ve emniyet erkinin kumpaslarının mağduriyetlerini yaşıyor." dedi.

Kar, mağduriyet yaşayanları daha fazla oyalamadan Hükümetin derhal mağduriyetlerini gidermesi gerektiğini söyleyerek, herkesin bu beklenti içerisinde olduğunu belirtti.

MAZLUMDER adına basın açıklamasını Genel Sekreter Kaya Kartal okudu. Kaya, "Üzerinden 21 yıl geçen ve en azından bir kanadı olan batı çalışma gurubunun müebbet hapis cezasıyla yargılanan ve 20-25 yılı aşkındır cezaevlerinde tutulan 28 Şubat mağdurları, Başbakanından Cumhurbaşkanına hemen hemen her yetkili ismin beyanlarına rağmen cezaevlerinde tutulmaya devam edilmektedir." diye konuştu.

Brifingli  kararlarla meşru yargılama yapmanın açık bir zulüm olduğunu vurgulayan Kartal, "28 Şubat'ın hemen her çevrede darbe olarak adlandırıldığı, bir kısım 28 Şubatçının müebbetle yargılandığı, brifingli ya da paralel yapının mağdurları olduğu bilinen ve kritik mahkemelerde görev yapan hakim ve savcıların ihraç ve tutuklamalara muhatap olduğu, örgütçülerin başka kişileri örgütçü diye yargıladığı ve bunun artık ortaya çıktığı bir dönemde 28 Şubat süreci yargılamalarına meşru yargılama muamelesi yapmak açık bir zulümdür." ifadelerini kullandı.

Kartal, "Hukuk ilkelerine bile aykırı olan bu zulmü defalarca vurgulamalarına rağmen hala devam ettirilmesinin bir izahı yoktur. MAZLUMDER olarak bıkmadan, usanmadan binlerce insanın hayatını karartan 28 Şubat'ın her yönüyle aydınlatılmasını ve bu sürecin aktörlerinin açığa çıkartılması, hesap sorulması, 28 Şubat sürecindeki siyasi yargı kararlarının iptal edilerek brifingli yargılamaların yok sayılması, mahpusların herhangi bir bahane veya erteleme olmaksızın derhal serbest bırakılmasını ve adil bir şekilde yargılanmalarını talep ediyoruz." dedi.  (Nizamettin Aşkin- İLKHA)