Mardin'e gelen Saadet Partisi  Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Av. Bülent Kaya, partisinin il teşkilatında gündeme ilişkin açıklamalarda buldu.

Türkiye'nin kritik bir süreçten geçtiğini kaydeden Kaya, bölgenin temel meselelerine çözüm adresi olması gereken siyasi iktidarın sorunları çözmekten ziyade sorunları katmerleştirdiğine şahit olduklarını savundu.

Kaya, "Toplumda sorunların çözülememesinden dolayı git gide bir kaos ortamı ve kutuplaşma ortamının meydana gediğine şahit oluyoruz. Mardin ilimiz başta olmak üzere bölgede ve Türkiye'de seçmenlerin bir arayış içinde olduğunu sizlerde müşahade ediyorsunuz. Bizim şu an herhangi bir ittifak çalışmamız yok. Bizim tek gündem maddemiz var, o da millettir." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mardin ziyareti sonrasında yaşanan elektrik kesintilerine değinen Kaya, şunları söyledi:

"Yıllardır GAP ile ilgili, elektrik ile ilgili birçok tesis devreye sokulmasına rağmen sulama ile ilgili projelerin devreye alınmadığına üzülerek şahit oluyoruz. Sulama kanalı veya GAP aktif hale gelemediği için enerji maliyet yüksek olmasına rağmen sulama ihtiyaçlarını elektrik ile karşılamaya çalışıyorlar. Birçok çiftçi bunun altında kalkamadığı için Dicle EDAŞ'ın borcu olsun olmasın, mesken ve sulama alanlarını olsun kırsaldaki tüm elektriği kestiğine şahit olduk. Şeker fabrikaları ile yeniden gündeme gelen özelleştirme politikaların yanlış olduğunu ifade ediyoruz. Stratejik şirketlerin özel sektöre bırakılamayacak kadar önemli olduğunu bugün Dicle EDAŞ konusunda yaşayarak görüyoruz."

Mardin İl Başkanı Ahmet İletmiş ise toplumun maneviyattan uzaklaştığını ve özellikle gençlerin uyuşturucu gibi madde bağımlılığın pençesine düştüğünü söyledi.

Mardin'deki battı-çıktı projesinin Şubat'ın ayının sonunda veya Mart'ın başında hizmete açılması gerekirken hala açılmadığını dile getiren İletmiş, "Ama maalesef bu gidişle bu yılın sonuna kadar devam eder. Bazen trafik tıkanıyor. 80 bin nüfusluk bir ilçede bizi tek bir yola mahkûm ediyorlar." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)